23:01 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την τήρηση της διεθνούς νομοθεσίας ζήτησε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ, τονίζοντας ότι δεν θα γίνει «ανταλλαγή» με το Ιράν για τα τάνκερ που έχουν κατασχεθεί

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ, δήλωσε την Πέμπτη ότι το Λονδίνο δεν πρόκειται να κάνει «ανταλλαγή» με το Ιράν για τα τάνκερ που έχουν κατασχεθεί και κάλεσε την Τεχεράνη να δράσει «υπεύθυνα» για να αποκαταστήσει τις σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Αν άνθρωποι ή έθνη έχουν παράνομα θέσει υπό κράτηση βρετανικής σημαίας (πλοίο), τότε πρέπει να τηρηθεί το κράτος δικαίου και η διεθνής νομοθεσία. Δεν πρόκειται να ανταλλάξουμε ένα πλοίο που κρατείται νόμιμα με ένα πλοίο που κρατείται παράνομα: Δεν είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο το Ιράν θα γίνει αποδεκτό».

Οι σχέσεις Βρετανίας και Ιράν έχουν επιδεινωθεί αφότου το βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό κατέσχεσε το δεξαμενόπλοιο Grace 1 με τον ισχυρισμό ότι μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο στη Συρία κατά παράβαση των κυρώσεων της ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H Βρετανία παίζει με το μέλλον του πλανήτη στα στενά του Ορμούζ

Η Τεχεράνη αρνείται ότι το πετρέλαιο προοριζόταν για τη Συρία και κατηγόρησε το Ηνωμένο Βασίλειο ότι θέτει σε κίνδυνο το εμπόριο και την ελευθερία της ναυσιπλοΐας.

Η ένταση έχει κλιμακωθεί, όμως και στον Περσικό Κόλπο και στα Στενά του Ορμούζ. Στις 19 Ιουλίου, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν προχώρησαν στην κατάσχεση του τάνκερ Stena Impero, επικαλούμενοι παραβίαση των κανόνων ναυσιπλοΐας.

Tags:
Ντόμινικ Ράαμπ, δεξαμενόπλοιο, τάνκερ, Ηνωμένο Βασίλειο, Βρετανία, Μεγάλη Βρετανία, Αγγλία, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK