05:09 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Σε ισχύ τέθηκε σήμερα ο νόμος στην Ολλανδία για την απαγόρευση της μπούρκας σε μία σειρά από δημόσια μέρη, όπως σχολεία, νοσοκομεία και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο σχετικός νόμος πέρασε το 2016 ύστερα από μία δεκαετία συζητήσεων για τον αν θα πρέπει ή όχι να επιτρέπεται η χρήση της σε δημόσιους χώρους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η απαγόρευση εκτός από την μπούρκα περιλαμβάνει καθετί που καθιστά μη αναγνωρίσιμο το πρόσωπο από στολές και μάσκες του σκι μέχρι και κράνη.

Oι παραβάτες του νόμου θα τιμωρούνται με πρόστιμο έως και 150 ευρώ.

Σε όσους δεν συμμορφώνονται δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος σε δημόσια μέρη.

Η Ένωση των Ολλανδικών νοσοκομείων ανακοίνωσε πως την απόφαση για την επιβολή της απαγόρευσης θα την λαμβάνουν να νοσηλευτικά ιδρύματα, συμπληρώνοντας πως πρώτιστο καθήκον τους είναι η περίθαλψη των ασθενών, σσύμφωνα με την εφημερίδα De Volkskrant.

Η μπούρκα είναι το γυναικείο μουσουλμανικό ένδυμα, καλύπτει σχεδόν όλο το πρόσωπο με ύφασμα εκτός από μια μικρή περιοχή γύρω από τα μάτια που καλύπτεται με ένα ημιδιαφανές ύφασμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το infographic του Sputnik για τη στάση που κρατά κάθε χώρα απέναντι στην παραδοσιακή μουσουλμανική ενδυμασία.

Tags:
μουσουλμάνοι, Ολλανδία, μπούρκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK