20:18 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Απάντηση στο πρόστιμο του βρετανικού ρυθμιστή επικοινωνιών στο δίκτυο RT ετοιμάζει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εποπτείας των Επικοινωνιών και των ΜΜΕ στη Ρωσία.

H Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εποπτείας των Επικοινωνιών και των ΜΜΕ στη Ρωσία, Roskomnadzor, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να προετοιμάσει τροποποιήσεις στην εθνική νομοθεσία προκειμένου να απαντήσει στις προκαταλήψεις ξένων κρατών έναντι των ρωσικών μέσων ενημέρωσης, μετά από την κίνηση της Ofcom, ρυθμιστή επικοινωνιών του Ηνωμένου Βασιλείου, να επιβάλει πρόστιμο στο δίκτυο RT για υποτιθέμενη παραβίαση των κανόνων αμεροληψίας.

Όπως τόνισε η Roskomnadzor, οι τροποποιήσεις της ρωσικής νομοθεσίας έχουν στόχο να ευθυγραμμιστούν με τα βρετανικά πρότυπα οι κανονισμοί της Ρωσίας σχετικά με τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

«Έχει ήδη ανοίξει το κανάλι για διαβουλεύσεις με το βρετανικό παρατηρητήριο των μέσων ενημέρωσης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Είχε προηγηθεί αντίδραση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο χαρακτήρισε την απόφαση της Ofcom να τιμωρήσει τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα RT ως «πράξη άμεσης λογοκρισίας», προσθέτοντας ότι αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης αντιρωσικής εκστρατείας.

Η Ofcom επέβαλε στις 26 Ιουλίου πρόστιμο ύψους 200.000 λιρών (248.000 δολαρίων)στο RT για «σοβαρές παραλείψεις στην τήρηση των κανόνων ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων», υποστηρίζοντας ότι δεν τήρησε «δίκαιη αμεροληψία» σε επτά εκπομπές που μεταδόθηκαν μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου 2018.

Το RT δήλωσε ότι είναι λάθος να επιβληθεί το πρόστιμο χωρίς να προηγηθεί δικαστική απόφαση, ενώ το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε τα βρετανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για πιθανές συνέπειες.

Σχετικά:

Η αρχισυντάκτρια του RT και του Sputnik σχολιάζει το «μπλόκο» στο Baltnews.lv
Κρεμλίνο: Παράλογη η απόφαση να μην δοθεί διαπίστευση σε δημοσιογράφους του Sputnik και του RT
Στο νοσοκομείο η αρχισυντάκτρια των Sputnik-RT Μαργαρίτα Σιμονιάν μετά από περιστατικό με ακτιβιστή
Tags:
Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, μέσα ενημέρωσης, Ηνωμένο Βασίλειο, Βρετανία, Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία, RT
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK