07:25 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 61
Βρείτε μας

Ο πρίγκιπας και διάδοχος του βασιλικού θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν συνεχίζει την προώθηση φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων για τις γυναίκες της χώρας.

Η Σαουδική Αραβία τροποποίησε τους εθνικούς κανονισμούς ώστε να επιτρέψει σε γυναίκες να υποβάλλουν αίτηση για έκδοση άδειας γάμου ή διαζυγίου, καθώς και να δικαιούνται να αναλάβουν την κηδεμονία παιδιών, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την έκθεση των ΜΜΕ, το Ριάντ έχει επίσης τροποποιήσει το εθνικό σύστημα διαβατηρίων, τις άδειες ταξιδίων και τους ταξιδιωτικούς κανονισμούς, αλλαγές οι οποίες επίσης θα επιτρέψουν στις γυναίκες της χώρας να ταξιδεύουν χωρίς άδεια.

Ειδικότερα, οι αποφάσεις που εκδόθηκαν σε σειρά βασιλικών διαταγμάτων που δημοσιεύθηκαν από την επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης, ορίζουν ότι ένα σαουδαραβικό διαβατήριο πρέπει να εκδίδεται για κάθε πολίτη που το ζητεί και ότι κάθε άτομο ηλικίας άνω των 21 ετών δεν χρειάζεται άδεια προκειμένου να ταξιδέψει, ανέφερε το Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι γυναίκες στη Σ. Αραβία θα λαμβάνουν γραπτό μήνυμα όταν τις χωρίζουν οι άνδρες τους

Τα δικαιώματα των γυναικών στη Σαουδική Αραβία, ένα υπερσυντηρητικό βασίλειο στην αραβική χερσόνησο, είναι εξαιρετικά περιορισμένα σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη και σε σύγκριση με άλλα κράτη στον μουσουλμανικό κόσμο. Αν και ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν υποστηρίζει και προωθεί φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις για τις γυναίκες της χώρας, οι τελευταίες παραμένουν ακόμη στην σκιά των ανδρών. Επί παραδείγματι, πρέπει να ακολουθούν αυστηρούς ενδυματολογικούς κώδικες και να ζητούν άδεια από τους πατέρες τους για γάμο ή διαζύγιο.

Οι γυναίκες στη χώρα μόλις πρόσφατα απέκτησαν το δικαίωμα να λαμβάνουν άδεια οδήγησης και τη δυνατότητα να παρευρίσκονται σε αθλητικές εκδηλώσεις.

Tags:
ταξίδι, γάμος, διαζύγιο, άδεια οδήγησης, οδήγηση, δικαιώματα, Μουσουλμάνοι, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, Σαουδική Αραβία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK