15:58 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ορκίστηκε να συνεχίσει να «φορολογεί» την Κίνα έως ότου επιτευχθεί εμπορική συμφωνία ενώ ανακοίνωσε πως θα επιβάλει πρόσθετο δασμό 10% σε κινεζικά αγαθά ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι δασμοί δεν είναι ένας «εποικοδομητικός» τρόπος για την επίλυση του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το AFP.

Το σχόλιο του έγινε μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού Προέδρου για νέους δασμούς προς την Κίνα.

«Η επιβολή δασμών δεν είναι σίγουρα ένας εποικοδομητικός τρόπος επίλυσης των οικονομικών και εμπορικών προστριβών, δεν είναι ο σωστός τρόπος», δήλωσε ο Γουάνγκ στο περιθώριο συνάντησης κορυφαίων διπλωματών της Νοτιοανατολικής Ασίας στην Ταϊλάνδη.

Το Πεκίνο και η Ουάσινγκτον έχουν εμπλακεί σε εμπορικό πόλεμο από τον Ιούνιο του 2018, όταν ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι επιβάλλει δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να εξισορροπηθεί το εμπορικό έλλειμμα.

Από τότε, οι δύο χώρες έχουν υπεισέλθει σε πολλούς γύρους αμοιβαίων δασμών.

Τον Ιούνιο, ο Τραμπ και ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινγκπίνγκ, συμφώνησαν σε μια εκεχειρία 90 ημερών κατά την οποία θα απέφευγαν την επιβολή πρόσθετων δασμών και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων σε μια προσπάθεια επίλυσης του εμπορικού πολέμου.

Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, Σι Τζινπίνγκ, εισαγωγές, εμπορικό έλλειμμα, Εμπορικός πόλεμος, Δασμοί, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK