01:19 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού επεσήμανε ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια 8.000 μέλη της οργάνωσης FETO διέσχισαν τα σύνορα από την Αδριανούπολη στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέφερε ότι αν η Τουρκία δεν ελέγξει τη μετανάστευση, 30.000 έως 35.000 άνθρωποι θα περάσουν από τη Σμύρνη μέσα σε μία ημέρα.

Σε δηλώσεις του, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, σημείωσε επίσης ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια 8.000 μέλη της οργάνωσης FETO του Φετουλάχ Γκιουλέν διέσχισαν τα σύνορα από την Αδριανούπολη στην Ελλάδα.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι η Άγκυρα έχει χορηγήσει ιθαγένεια σε περισσότερους από 92.000 Σύρους.

Είπε επίσης ότι πάνω από 500.000 Σύροι μένουν στην Κωνσταντινούπολη.

Στις 24 Ιουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι η συμφωνία επανεισδοχής με την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα είναι πλέον λειτουργική όσο η ΕΕ δεν εκπληρώνει την υπόσχεσή της για ταξίδια χωρίς βίζα για Τούρκους πολίτες.

Σε δήλωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος είπε ότι οι αναφορές του κ. Τσαβούσογλου επαναλαμβάνουν ήδη γνωστές από το 2017 τουρκικές θέσεις. Σημείωσε επίσης ότι οι επισημάνσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ δεν αφορούν στην εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας του Μαρτίου 2016

Τα σχόλια του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν αναφέρονται στην δήλωση ΕΕ - Τουρκίας για το μεταναστευτικό, αλλά στη συμφωνία επανεισδοχής μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, σημείωσε και η εκπρόσωπος της Κομισιόν Νατάσα Μπερτό.

Σχετικά:

Κουμουτσάκος: Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου δεν αφορούν στην Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας του 2016
Τσαβούσογλου: Αναστολή της συμφωνίας επανεισδοχής, θα τεθεί σε ισχύ μαζί με την άρση της βίζας
Tags:
Σμύρνη, μετανάστες, μεταναστευτικό, προσφυγικές ροές, Προσφυγικό, Σουλεϊμάν Σοϊλού, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK