05:47 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ υπέγραψε έναν δεύτερο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την φερόμενη δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο δεύτερος γύρος κυρώσεων θα τεθεί σε ισχύ 15 μέρες μετά την κοινοποίηση της απόφασης του Κογκρέσου και περιλαμβάνει περιορισμούς στην πρόσβαση τραπεζών, με έδρα τις ΗΠΑ, στην αγορά ρωσικού κρατικού χρέους.

Συγκεκριμένα, η Ουάσιγκτον θα αντιταχθεί στη χορήγηση δανείων ή οικονομικής βοήθειας στη Μόσχα από τη διεθνή οικονομική κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, σύμφωνα με τη δήλωση.

Οι νέες κυρώσεις θα περιλαμβάνουν, επίσης, πρόσθετους περιορισμούς στην εξαγωγή αγαθών και τεχνολογίας στην Ρωσία.

​«Οι κυρώσεις που ανακοινώθηκαν κυρίως επαναλαμβάνουν τα αντιρωσικά περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια… τα τελευταία χρόνια, οι εμπνευστές της επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία έχουν ήδη δοκιμάσει πολλά πράγματα, αλλά δεν έχουν επιτύχει», σχολίασε  η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο πρώτος γύρος κυρώσεων σε σχέση με την υπόθεση Σκριπάλ τέθηκε σε εφαρμογή τον Αύγουστο του 2018.

Πριν καν ξεκινήσει η έρευνα για το συμβάν, οι βρετανικές Αρχές έσπευσαν αμέσως να ισχυριστούν ότι οι δύο Σκριπάλ είχαν πέσει θύματα δηλητηρίασης από στρατιωτικό νευροτοξικό παράγοντα γνωστό ως «Νόβιτσοκ» και πως η Μόσχα ήταν «πολύ πιθανό» να κρύβεται πίσω από την επίθεση.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα αρνηθεί την εμπλοκή της στην επίθεση και υπογραμμίζει ότι δεν της έχει επιτραπεί η πρόσβαση σε όποια απόδειξη και η κοινή διερεύνηση στο περιστατικό όπως απαιτούν οι διεθνείς κανόνες, ενώ δεν της επετράπη η πρόσβαση στους Σκριπάλ.

Tags:
Ρωσία, Σεργκέι Σκριπάλ, Γιούλια Σκριπάλ, υπόθεση Σκριπάλ, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, κυρώσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK