19:25 16 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα, το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην μη αδειοδοτημένη συγκέντρωση στο κέντρο της Μόσχας και περίπου 600 συλληφθέντες για παραβίαση δημόσιας εντολής.

Τέσσερις ανήλικοι έχουν τεθεί υπό κράτηση κατά τη διάρκεια της μη αδειοδοτημένης συγκέντρωσης στη ρωσική πρωτεύουσα το Σάββατο και προς το παρόν μεταφέρονται με βαν της αστυνομίας σε άγνωστο προορισμό, σύμφωνα με τον επίτροπο για τα δικαιώματα των παιδιών στη Μόσχα, Εβγκένι Μπουνίμοβιτς.

«Ενημερώθηκα ότι υπήρχαν τέσσερις ανήλικοι σε ένα από τα βαν της αστυνομίας, αλλά δεν έχω πληροφορίες για το πού τους μεταφέρουν. Μόλις καταλάβω πού είναι θα αρχίσω να τους ψάχνω. Τέθηκαν υπό κράτηση στην πλατεία Πουσκινσκάγια (σ.σ. κεντρική πλατεία της Μόσχας» πρόσθεσε.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην μη αδειοδοτημένη συγκέντρωση στο κέντρο της Μόσχας και περίπου 600 συλληφθέντες για παραβίαση δημόσιας εντολής.

Η αστυνομία και το γραφείο του δημάρχου προειδοποίησε ότι η συγκέντρωση δεν έχει λάβει άδεια και ίσως βρεθεί αντιμέτωπη με την αντίδραση της αστυνομίας. 

Η αστυνομία φέρεται να χρησιμοποίησε μεγάφωνα για να καλέσει τους διαδηλωτές στην πλατεία Πουσκινσκάγια, μία από τις πιο δημοφιλείς της Μόσχας, να είναι συγκρατημένοι και να απέχουν από παραβίαση της δημόσιας εντολής, ενώ έκλεισαν την πρόσβαση για άλλους ανθρώπους. Μερικοί από τους διαδηλωτές φορούσαν μαύρες μάσκες, σύμφωνα με αναφορές.

Το γεγονός ήταν πρωτοβουλία του κόμματος Libertarian για τον αποκλεισμό μερικών υποψηφίων από τις δημοτικές εκλογές στη Μόσχα. Οι διοργανωτές αρνήθηκαν να διεξάγουν τη συγκέντρωση σε σημείο που πρότειναν οι αρχές της πόλης και επέμειναν στο κάλεσμά τους οι άνθρωποι να περπατούν μέσω του κύκλου των λεωφόρων και των πλατειών γύρω από το ιστορικό κέντρο της Μόσχας.

Tags:
ανήλικος, συλλήψεις, συγκέντρωση διαμαρτυρίας, διαμαρτυρία, συγκέντρωση, Μόσχα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK