06:19 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου έχει δεσμευτεί ότι το Λονδίνο θα αποχωρήσει από την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου, ακόμη και χωρίς συμφωνία με τις Βρυξέλλες.

To Brexit θα γίνει υπό οποιαδήποτε συνθήκη στις 31 Οκτωβρίου, διαμήνυσε ο εκπρόσωπος του νέου πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον.

Κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης, ο κυβερνητικός αξιωματούχος επεσήμανε ότι το Brexit θα καταστεί πραγματικότητα, ανεξαρτήτως των εξελίξεων.

Παράλληλα, αρνήθηκε να σχολιάσει υποθετικά σενάρια, όσον αφορά τόσο το μέλλον του Τζόνσον στον πρωθυπουργικό θώκο, όσο και την πορεία του Λονδίνου προς το Brexit.

«Οι πολιτικοί δεν μπορούν να επιλέξουν ποιες ψήφους θα σέβονται. Υπόσχονται ότι θα σεβαστούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Και αυτό κάνουμε» έσπευσε να προσθέσει.

Ο Τζόνσον έχει επανειλημμένως ξεκαθαρίσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, είτε με συμφωνία είτε χωρίς συμφωνία.

Έχει επίσης, υποσχεθεί να παλέψει για μία «νέα και καλύτερη» συμφωνία με τις Βρυξέλλες (σ.σ. σε σχέση με τη συμφωνία της Τερέζα Μέι), παρότι έχει εξαγγείλει την έναρξη των προετοιμασιών για ένα ενδεχόμενο no-deal Brexit.

Σχετικά:

Τζόνσον: Προετοιμασία για Brexit χωρίς συμφωνία αν η ΕΕ δεν συμβιβαστεί
Συναντήσεις του Βρετανού διαπραγματευτή για το Brexit με Ευρωπαίους αξιωματούχους
Επιπλέον 2,1 δισ. λίρες διαθέτει η ΕΕ στην Ιρλανδία ενόψει ενός Brexit χωρίς συμφωνία
Tags:
Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο, Μπόρις Τζόνσον, σκληρό Brexit, Brexit
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK