18:14 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Εισαγγελία της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ έχει ταυτοποιήσει μια ομάδα φερόμενων υπόπτων για τη δολοφονία του Ρώσου δημοσιογράφου Αντρέι Στένιν.

Η Γενική Εισαγγελία της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR) κατέληξε σε μια πιθανή ομάδα ανθρώπων που θεωρούνται ύποπτοι ότι εμπλέκονται στη δολοφονία του δημοσιογράφου Sputnik, Αντρέι Στένιν, όπως δήλωσε ο Βλαντισλάβ Σέντνεβ, επικεφαλής του τμήματος για τις σχέσεις με τα ΜΜΕ.

«Η έρευνα για την υπόθεση αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη. Έχουμε εξακριβώσει μια φερόμενη ομάδα υπόπτων. Τα ονόματά τους και οι πληροφορίες σχετικά με αυτούς δεν αποκαλύπτονται προς το συμφέρον της έρευνας. Θα είμαστε σε θέση να ονοματίσουμε τους υπόπτους μετά την ολοκλήρωση των εργασιών για την υπόθεση», δήλωσε ο Σέντνεβ, μιλώντας στο Sputnik.

Πρόσθεσε ότι η εισαγγελία της DPR έχει προσωρινά χαρακτηρίσει τον θάνατο του Στένιν ως προμελετημένη δολοφονία.

«Το κατηγορητήριο θα περιλαμβάνει την τελική αξιολόγηση. Εφόσον η υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμη, δεν υπάρχει τελική αξιολόγηση, παρότι εμείς προσωρινά το αξιολογούμε ως προμελετημένη δολοφονία. Η εξέταση θα δείξει εάν μπορεί να χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική επίθεση ή παραβίαση των νόμων και των εθίμων του πολέμου», εξήγησε ο Σέντνεβ.

Σήμερα, Τρίτη, συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την ημέρα που ο Αντρέι Στένιν σκοτώθηκε σε αποστολή στην ανατολική Ουκρανία το 2014. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ειδικός φωτογράφος — ανταποκριτής εν εκτελούσε δημοσιογραφική αποστολή, δέχτηκε σφαίρες και παραδόθηκε στις φλόγες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ελληνίδα νικήτρια του διαγωνισμού Andrei Stenin 2017: Ήταν μια ηθική ανταμοιβή

Στον Στένιν απονεμήθηκε μετά θάνατον το Βραβείο Ανδρείας για τον ηρωισμό που επέδειξε κατά την εκτέλεση των επαγγελματικών του καθηκόντων, ενώ το όνομα του δημοσιογράφου έχει δοθεί σε Διαγωνισμό Φωτογραφίας για νέους φωτορεπόρτερ που στόχο έχει να ενισχύσει το ενδιαφέρον του κοινού για το φωτορεπορτάζ.

Tags:
Ντονέτσκ, Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, Διεθνής Διαγωνισμός Φωτογραφίας Τύπου Αντρέι Στένιν, Αντρέι Στένιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK