22:03 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το πολωνικό κοινοβούλιο διαθέτει 460 θέσεις στο κατώτερο Σώμα του, το Sejm, και 100 έδρες στη γερουσία. Το ελάχιστο όριο για να εισέλθει ένα κόμμα στην Βουλή είναι 5% για μεμονωμένα κόμματα και 7% για συνασπισμούς.

Ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα ενέκρινε βουλευτικές εκλογές στην Πολωνία στις 13 Οκτωβρίου, δήλωσε την Τρίτη η υπηρεσία Τύπου της πολωνικής προεδρίας.

Αν και όχι όλα τα πολιτικά κόμματα της Πολωνίας έχουν σαφώς διατυπώσει σχέδια για να συμμετάσχουν στις εκλογές, οι κύριοι υποψήφιοι αναμένεται να είναι το κυβερνών Κόμμα Δικαίου και Δικαιοσύνης (PiS) και ο Πολιτικός Συνασπισμός (KO), ο οποίος συνασπίστηκε γύρω από το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης Civic Platform.

Το κόμμα Kukiz'15 του πανκ ροκ μουσικού Πάβελ Κούκιζ δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία για τη σύναψη συνασπισμού με το PiS και επί του παρόντος διαπραγματεύεται με το Πολωνικό Λαϊκό Κόμμα (PSL). Το τελευταίο, με τη σειρά του, έχει διαπραγματευθεί για μεγάλο διάστημα την ένταξή του στο KO, αλλά απέτυχε να επιτύχει συναίνεση με τους ηγέτες του.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αυτά τα κόμματα είναι απίθανο να υπερβούν το ελάχιστο όριο για να μπουν στο κοινοβούλιο, ενώ το PiS πιθανότατα θα επικρατήσει.

Το εθνικό-συντηρητικό κόμμα PiS πρωτοεμφανίστηκε στις προηγούμενες κοινοβουλευτικές εκλογές στην Πολωνία το 2015 με 37,58% των ψήφων. Το PO ήταν δεύτερο με 24,09%, ακολουθούμενο από το Kukiz'15 με 8,81%, το κόμμα Nowoczesna (Modern) με 7,6% και το PSL με 5,13%.

Tags:
Αντρέι Ντούντα, Κοινοβούλιο, εκλογές, εκλογές 2019, Πολωνία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK