18:18 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κρίση στη Βενεζουέλα (303)
0 0 0
Βρείτε μας

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος Τραμπ ενέκρινε το μπλοκάρισμα της ιδιοκτησίας της κυβέρνησης της Βενεζουέλας υπό την δικαιοδοσία των ΗΠΑ, περιλαμβανομένων των περιουσιακών στοιχείων της κεντρικής τράπεζας της χώρας και της πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποκλείσει όλα τα οικονομικά περιουσιακά στοιχεία που η κυβέρνηση της Βενεζουέλας χρησιμοποίησε για να στηρίξει τις δραστηριότητές της στον ΟΗΕ και κατέσχεσε τη διπλωματική ιδιοκτησία της χώρας, δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Βενεζουέλας στα Ηνωμένα Έθνη Σαμουήλ Μονκαντά κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου την Τρίτη.

«Είμαι διπλωμάτης, τα προσωπικά μου αντικείμενα εδώ προστατεύονται μέχρι στιγμής ... αλλά οι τραπεζικοί λογαριασμοί της αποστολής μας, αλλά και οι ιδιοκτησίες μας στην Ουάσιγκτον, κατασχέθηκαν και το προξενείο στη Νέα Υόρκη κατασχέθηκε», ανέφερε ο Μονκαντά.

Ο κ. Μονκαντά εξήγησε ότι έχει καταστεί σχεδόν αδύνατο για τη Βενεζουέλα να διατηρήσει τη διπλωματική της παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή οι χρηματοοικονομικοί πόροι που χρησιμοποιούνται για την παροχή βασικών λειτουργιών, όπως η πρόσβαση στο Internet, οι μεταφορές και το νερό, έχουν αποκλειστεί.

«Δεν έχουμε καταφέρει να πάρουμε ένα δολάριο μέσω ενός τραπεζικού λογαριασμού σε οποιαδήποτε τράπεζα στις ΗΠΑ για περισσότερο από ένα χρόνο», ανέφερε ο Μονκαντά.

Ερωτηθείς για το πώς η κυβέρνηση της Βενεζουέλας πληρώνει μισθούς στο προσωπικό της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών, ο Μονκαντά σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν χρησιμοποιεί τους αποκλεισμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες.

Η πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα ξεκίνησε τον Ιανουάριο, όταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουάιδο, αυτοαναγορεύτηκε προσωρινός πρόεδρος της χώρας, με τις ΗΠΑ να εκφράζουν τη στήριξή τους στο πρόσωπό του. 

Θέμα:
Κρίση στη Βενεζουέλα (303)
Tags:
ΟΗΕ, ΗΠΑ, Χουάν Γκουάιδο, Νικολάς Μαδούρο, κρίση στη Βενεζουέλα, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK