19:18 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κρίση στη Βενεζουέλα (299)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο απεσταλμένος της χώρας στον ΟΗΕ, Σαμουέλ Μονκαντά,  επισήμανε ότι η νότια στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ έχει αποστείλει μέχρι στιγμής 55 φορές αεροπλάνα στον εναέριο χώρο της Βενεζουέλας.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έστειλε επιστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητώντας της να διερευνήσει τα περιστατικά που αφορούν αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη και πλοία στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο της Βενεζουέλας, δήλωσε ο απεσταλμένος της χώρας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Σαμουέλ Μονκαντά, σε δημοσιογράφους την Τρίτη.

«Στην επιστολή αυτή, αναφερόμαστε στο πώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ προκαλεί στρατιωτικά περιστατικά στη Βενεζουέλα στέλνοντας κατασκοπευτικά αεροπλάνα στην περιοχή του εναερίου χώρου χωρίς καμία προειδοποίηση», ανέφερε ο Μονκαντά.

Ο διπλωμάτης επίσης κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για «επίδειξη δύναμης κατά της Βενεζουέλας με την αποστολή στρατιωτικών αεροσκαφών» στα χωρικά ύδατα της χώρας και την προώθηση της οικονομικής τρομοκρατίας κατά της Βενεζουέλας.

Ο κ. Μονκαντά είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να κατασκευάσουν έναν πόλεμο, αλλά προειδοποίησε ότι η στρατιωτικοποίηση των σχέσεων με τη Βενεζουέλα είναι επικίνδυνη.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ζητά από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ασκήσει τη δύναμή του προκειμένου να διερευνήσει τυχόν απειλές για την ειρήνη στην περιοχή, δήλωσε ο Μονκαντά.

Την περασμένη Δευτέρα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε το μπλοκάρισμα της ιδιοκτησίας της κυβέρνησης της Βενεζουέλας υπό την δικαιοδοσία των ΗΠΑ, περιλαμβανομένων των περιουσιακών στοιχείων της κεντρικής τράπεζας της χώρας και της πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA.

Η Βενεζουέλα διέρχεται μία οξεία πολιτική κρίση από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο υποστηριζόμενος από τις ΗΠΑ Χουάν Γκουάιδο αυτοανακηρύχθηκε σε προσωρινό πρόεδρο, σε μία προσπάθεια να εκδιώξει τον Νικόλας Μαδούρο από τον προεδρικό θώκο.

Θέμα:
Κρίση στη Βενεζουέλα (299)
Tags:
κατασκοπευτικά αεροσκάφη, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ΟΗΕ, Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ΟΗΕ, Βενεζουέλα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK