14:50 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την Τετάρτη ο Guardian ανέφερε ότι η βρετανική αστυνομία ερευνά το κατά πόσο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα μπορούσε να είχε συμμετάσχει στην επιχείρηση εναντίον του Σκριπάλ εγκρίνοντας ένα σχέδιο για την δολοφονία του.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής της Scotland Yard, Νέιλ Μπασί, οι βρετανικές αρχές έχουν εξετάσει πολλές υποθέσεις, αλλά δεν έχουν στοιχεία για να κάνουν τέτοιους ισχυρισμούς.

Οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθούν να διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό στο Σάλσμπουρι μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αποκρύπτοντας λεπτομέρειες για το τι συνέβη, δήλωσε η ρώσικη πρεσβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, ύστερα από την δημοσίευση από τοω Guardian ενός άρθρου που διαμαρτύρεται για τη συμμετοχή των ρωσικών αρχών.

«Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά τα γεγονότα στο Σάλσμπουρι με τον πρώην αξιωματικό της Ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και την κόρη του, η ρωσική πλευρά δεν έλαβε ποτέ επαρκείς πληροφορίες σχετικά με την έρευνα για το περιστατικό παρά τα περισσότερα από 80 αιτήματα που μας έστειλαν μέσω διπλωματικών σταθμών. Για να γεμίσει αυτό το κενό, οι Βρετανοί εξακολουθούν πεισματικά να επινοούν διάφορες ιστορίες και μύθους, μεταφέροντάς τους ως επιβεβαιωμένα γεγονότα», δήλωσε η πρεσβεία.

«Όλα τα επιχειρήματα βάσει των οποίων δόθηκε η αποκαλούμενη απόδειξη της συμμετοχής της Ρωσίας σε αυτό το μυστηριώδες περιστατικό και την οποία η πρώην Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μεί υποστήριξε με θέρμη, απέτυχαν αμείλικτα. Προφανώς, ο λόγος αυτής της συμπεριφοράς έγκειται στο γεγονός ότι η αποκάλυψη όλων των λεπτομερειών αυτής της σκοτεινής ιστορίας δεν είναι προς το συμφέρον του Λονδίνου», αναφέρει η δήλωση.

Οι Ρώσοι διπλωμάτες πρότειναν ότι οι βρετανικές αρχές χειραγωγούσαν τη γνώμη του Ηνωμένου Βασιλείου και της διεθνούς κοινής γνώμης μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης για να διατηρήσουν το θέμα του Σάλσμπουρι στην επικαιρότητα» και πως «ασχολούνται με την απλή παραπληροφόρηση, διαδίδοντας ψεύτικες ειδήσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι βρετανικές αρχές μελετούν εμπλοκή Πούτιν στην υπόθεση Σκριπάλ: Αποδέχονται πως δεν έχουν στοιχεία

«Το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς αδιαμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία, εισήγαγαν πρόσφατα ένα δεύτερο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας σε σχέση με τα γεγονότα στο Σάλσμπουρι, δείχνει ξεκάθαρα το εύρος της αντί-ρωσικής εκστρατείας», αναφέρει η πρεσβεία.

Η ρωσική πρεσβεία υποστηρίχθηκε από τον επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Δούμας Λεονίντ Σλούτσκι, ο οποίος πρότεινε ότι το «πρωτοφανές σκάνδαλο που συνεπάγεται την απέλαση διπλωματών, κυρώσεις κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ανακοινώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από λίγες ημέρες [... ] δεν έχει καμία βάση».

Τον Μάρτιο του 2018, ο Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια βρέθηκαν αναίσθητοι σε πάγκο κοντά σε ένα εμπορικό κέντρο στο Σάλσμπουρι. Το Λονδίνο ισχυρίστηκε ότι δηλητηριάστηκε με έναν νευροτοξικό παράγοντα και κατηγόρησε τη Μόσχα για την επίθεση. Η Μόσχα αρνήθηκε επανειλημμένως όλες τις κατηγορίες.

Tags:
δολοφονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Σεργκέι Σκριπάλ, Γιούλια Σκριπάλ, Σκριπάλ, υπόθεση Σκριπάλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK