13:52 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λευκός Οίκος σκοπεύει να εμποδίσει τις κυβερνητικές υπηρεσίες να συνεργάζονται με την Huawei και να αγοράζουν απευθείας εξοπλισμό, υπηρεσίες και συστήματα παρακολούθησης από την κινεζική εταιρεία.

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να κυκλοφορήσει μία ανακοίνωση το απόγευμα της Πέμπτης, ως μέρος ενός ευρύτερου νομοσχεδίου που ψηφίστηκε σε νόμο πέρυσι, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης στο CNBC.

«Η κυβέρνηση έχει μια ισχυρή δέσμευση να υπερασπιστεί το έθνος μας από ξένους αντιπάλους και θα συμμορφωθεί πλήρως με το Κογκρέσο για την εφαρμογή της απαγόρευσης του κινεζικού τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού της Huawei», δήλωσε ο Τζέικομπ Γουντ, εκπρόσωπος του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, απαγορεύεται στους κυβερνητικούς οργανισμούς να αγοράζουν τεχνολογίες και υπηρεσίες από εταιρείες τηλεπικοινωνιών που προκαλούν ανησυχίες για την ασφάλεια, όπως η ZTE και η Hikvision.

Ο νόμος ορίζει επίσης ως προθεσμία τον Αύγουστο του 2020 για μια ευρύτερη απαγόρευση συνεργασίας μεταξύ των ομοσπονδιακών εταιρειών με την Huawei. Οι εταιρείες θα μπορούσαν ενδεχομένως να ζητήσουν απαλλαγές από μεμονωμένες ομοσπονδιακές υπηρεσίες εάν πιστεύουν ότι η αλληλεπίδρασή τους με τις εταιρείες αυτές δεν αποτελεί απειλή για την ασφάλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αύξηση κερδών 30% στο πρώτο εξάμηνο του 2019 για την Huawei

Η απαγόρευση αποτελεί ξεχωριστή πρωτοβουλία από τις προσπάθειες της κυβέρνησης Τραμπ να περιορίσει την τεχνολογική επιρροή και παρουσία της Huawei στην αμερικανική βιομηχανία. Τον Μάιο, η αμερικανική κυβέρνηση συμπεριέλαβε στην μαύρη λίστα την Huawei για την φερόμενη σχέση της με τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών. Οι κυρώσεις εμπόδιζαν τις αμερικανικές επιχειρήσεις να συνεργάζονται με την εταιρεία χωρίς ειδική άδεια. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιέζουν επίσης άλλες χώρες να απέχουν από τη χρήση του εξοπλισμού της Huawei υιοθετώντας ταυτόχρονα την τεχνολογία δικτύων 5G. Αργότερα τον Ιούνιο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαλάρσε την πίεση, επιτρέποντας στις αμερικανικές εταιρείες να πωλούν εξαρτήματα και ανταλλακτικά στην εταιρεία που εξακολουθεί να βρίσκεται στην μαύρη λίστα.

Tags:
Τεχνολογία, μπλόκο, αγορά, αγορές, Huawei, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK