21:54 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κλιμακώνεται η κρίση Ινδίας - Πακιστάν για τις καταρρίψεις μαχητικών αεροσκαφών (43)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας ισχυρίστηκε ότι το άρθρο 370 χρησιμοποιήθηκε για να στερηθεί η νεολαία του Κασμίρ τα προνόμια που απολαμβάνουν οι υπόλοιποι νέοι της χώρας.

Τους λόγους ανάκλησης του άρθρου 370, με το οποίο μέχρι πρότινος χορηγούταν ειδικό καθεστώς στο Κασμίρ και το Τζάμου, εξήγησε ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι.

Μεταξύ άλλων, ενέμεινε στο γεγονός ότι το άρθρο 370 δεν ωφελεί τους κατοίκους των δύο επαρχιών, καθώς το μόνο που κάνει είναι «να παγιώνει το σχίσμα, τη διαφθορά, την τρομοκρατία και την οικογενειοκρατία».  

«Το άρθρο 370 χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο από το Πακιστάν. Συνολικά 42.000 αθώοι άνθρωποι σκοτώθηκαν» έσπευσε να προσθέσει, όπως μετέδωσε το «The New Indian Express».

Δεν παρέλειψε, παράλληλα, να καταδείξει ότι οι κάτοικοι των δύο περιοχών έχουν στερηθεί των ωφελειών που παρέχονται από αρκετές νομοθετικές πράξεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, όπως το Δικαίωμα στην Εκπαίδευση.

Επίσης, δεσμεύτηκε ότι οι νέοι θα αποκτήσουν πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας, όταν το Νέο Δελχί κληθεί να καλύψει τις κενές θέσεις στην τοπική κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η ινδική κυβέρνηση σχεδιάζει να διαχωρίσει την περιοχή Λαντάκ από τις επαρχίες Τζαμού και Κασμίρ, και να χορηγήσει στην πρώτη (σ.σ. Λαντάκ) καθεστώς ενιαίου εδάφους, κάτι το οποίο σηματοδοτεί τον απευθείας έλεγχό της από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Οι παραπάνω εξελίξεις έχουν προκαλέσει περιστατικά έντασης στη Γραμμή Ελέγχου του Κασμίρ μεταξύ Ινδών και Πακιστανών στρατιωτών, με το Ισλαμαμπάντ να υποβαθμίσει τις διπλωματικές σχέσεις και να αναστέλλει το διμερές εμπόριο με τη γειτονική χώρα.

Θέμα:
Κλιμακώνεται η κρίση Ινδίας - Πακιστάν για τις καταρρίψεις μαχητικών αεροσκαφών (43)

Σχετικά:

Το Πακιστάν θα ανακαλέσει τους διπλωμάτες από την Ινδία και θα απελάσει Ινδούς διπλωμάτες
Η Ινδία καλεί το Πακιστάν να επανεξετάσει την απόφασή του για υποβάθμιση των διπλωματικών σχέσεων
Το Πακιστάν κλείνει σιδηροδρομική σύνδεση με την Ινδία εν μέσω της διαμάχης για το Κασμίρ
Συντριβή μαχητικού αεροσκάφους Su-30MKI στην Ινδία - Βίντεο, φωτογραφίες
Tags:
στρατιώτες, σύνορα, διπλωματικό επεισόδιο, διπλωματία, διπλωμάτες, ένταση, πρωθυπουργός, Σύνταγμα, νέοι, Κασμίρ, Πακιστάν, Ινδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK