06:05 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ προχώρησε στην καθήλωση περισσότερων από 100 αεροσκαφών C-130 Hercules, λόγω άτυπων ρωγμών στην άτρακτο ενός εξ αυτών.

Την καθήλωση 123 αεροσκαφών, τύπου C-130 Hercules, διέταξε η αμερικανική πολεμική αεροπορία, έπειτα από ρωγμές που εντοπίστηκαν στην άτρακτο ενός εξ αυτών.

Παρότι στην επίσημη αναφορά των ΗΠΑ η αιτία περιγράφεται ως «άτυπη», σε έγγραφο του 2008, το οποίο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «ΙΕΕΕ Aerospace Conference Proceedings», αναγράφεται ότι η κύρια αιτία των ρωγμών συνίσταται στην κοινή κόπωση που λαμβάνει χώρα σε εξωτερικά εξαρτήματα του αεροσκάφους.

Σε δεύτερο επίπεδο, ρωγμές μπορούν να εκδηλωθούν λόγω διάβρωσης στα εσωτερικά εξαρτήματα του αεροσκάφους και περιστασιακά, στα εξωτερικά.

Τα αεροσκάφη που τέθηκαν υπό έλεγχο, αφορούν όσα έχουν εκτελέσει πάνω από 15.000 ώρες πτήσεις και δεν έχουν λάβει εκτεταμένο service.

Στην ανακοίνωσή της, παράλληλα, η αμερικανική αεροπορία ξεκαθαρίζει ότι η προσωρινή καθήλωση των 123 αεροσκαφών, σε σύνολο 450, δεν θα έχει αντίκτυπο στις υποστηρικτικές επιχειρήσεις των C-130 Hercules.

Υπενθυμίζεται ότι από το 1956, η Lockheed έχει κατασκευάσει πάνω από 2.500 μεταγωγικά αεροσκάφη C-130, τα οποία έχουν αξιοποιηθεί από την αεροπορία της Βρετανίας, της Σαουδικής Αραβίας, των ΗΠΑ κ.α.

Σχετικά:

Ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποιούν επιδρομές κατά των τρομοκρατών στη Συρία - Βίντεο
Αμερικανικά αεροσκάφη αναχαίτισαν ρωσικά Tu-95 κοντά στην Αλάσκα και τον Καναδά
Tags:
πρόβλημα, ρωγμή, μαχητικό αεροσκάφος, αεροσκάφος, αεροσκάφη, ΗΠΑ, Lockheed Martin
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK