11:19 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ (64)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ΗΠΑ διεύρυναν το κάλεσμα σε αριθμό χωρών σε Ασία και Ευρώπη προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους που υποτίθεται ότι στοχεύουν στην προστασία της ναυσιπλοΐας στο κρίσιμο για τις εξαγωγές πετρελαίου σημείο των στενών του Ορμούζ.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον υπουργό Άμυνας της Νότας Κορέας Τζέονγκ Κιέονγκ-ντου, ο αμερικανός ομόλογός του Μαρκ Έσπερ ζήτησε η χώρα να συμμετάσχει στην αμερικανική ναυτική αποστολή στα στενά του Ορμούζ, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap, επικαλούμενο ανώνυμους αξιωματούχους.

Ο Νοτιοκορεάτης υπουργός απάντησε ότι η χώρα του εξέταζε σειρά εναλλακτικών σε σχέση με την κατάσταση στον Περσικό Κόλπο από τη στιγμή που τα πλοία της επίσης περνούν από εκεί, ενώ ανέφερε ότι η Σεούλ κατανοεί πλήρως τη σημασία των στενών.

Το Πεντάγωνο διέψευσε ότι έγινε επίσημο αίτημα για τη βοήθεια της Νότιας Κορέας στη σχεδιαζόμενη ναυτική αποστολή μέσω υψηλόβαθμων στελεχών, πρόσθεσε το Μέσο. Ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα.

Οι ΗΠΑ διεύρυναν το κάλεσμα σε αριθμό χωρών σε Ασία και Ευρώπη προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους που υποτίθεται ότι στοχεύουν στην προστασία της ναυσιπλοΐας στο κρίσιμο για τις εξαγωγές πετρελαίου σημείο των στενών του Ορμούζ. Ωστόσο, λίγες είναι οι χώρες που έχουν αποδεχτεί την πρόσκληση με τη Γερμανία να την απορρίπτει και τη Γαλλία να φέρεται διστακτική.

Θέμα:
Οι εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ (64)
Tags:
Μαρκ Έσπερ, αποστολή, πλοία, ναυσιπλοΐα, Νότια Κορέα, Στενά του Ορμούζ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK