23:04 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι παρατηρητές προφητειών μετά την εμφάνιση αλεπούδων στο Όρος του Ναού της Ιερουσαλήμ, που πιθανόν προοιωνίζονται την έγερση Εβραϊκού Ναού σύμφωνα με τις παλιές προφητείες.

Οι αλεπούδες εμφανίστηκαν πριν την ημέρα νηστείας του Tisha B’av, που ξεκινά στις 10 Αυγούστου και μνημονεύει την καταστροφή των δύο ναών στην Ιερουσαλήμ, από τους Βαβυλώνιους και αργότερα τους Ρωμαίους.

«Κανείς δεν μπορεί να μην κλάψει μπροστά στην εκπλήρωση της προφητείας ότι “αλεπούδες θα προχωρήσουν σε αυτόν”» αναφέρει ο Σμιούελ Ραμπίνοβιτς, ραβίνος στο Δυτικό Τείχο και τους ιερούς τόπους. Αναφερόταν στο Βιβλίο των Θρήνων, σε εδάφιο που λέει την ιστορία της καταστροφής του πρώτου ναού από τους Βαβυλώνιους και την προφητεία ότι το σημείο κάποια μέρα θα κατοικηθεί από αλεπούδες.

Το συγκεκριμένο εδάφιο συνδέεται με την προφητεία του Προφήτη Ζαχαρία όπως εξηγείται από το Ταλμούδ ότι ο ναός κάποια μέρα θα ξαναχτιστεί.

«Μέχρι την εκπλήρωση της προφητείας του Ουριά για την καταστροφή της πόλης, φοβόμουν ότι η προφητεία του Ζαχαρία δεν θα εκπληρωνόταν καθώς οι δύο αυτές συνδέονται» διαβάζει.

Η ομάδα των περίπου 12 αλεπούδων εθεάθη στα νότιο-δυτικά του δυτικού Τείχους πριν μερικές ημέρες. Πρόκειται για τη μόνο τμήμα του Δεύτερου Εβραϊκού Ναού που παραμένει έως σήμερα. Το Βιβλίο των Θρήνων (Book of Lamentations) διαβάζεται παραδοσιακά εν όψει της νηστείας.

Το Όρος των Ναών είναι από τα πιο ιερά σημεία της Ιερουσαλήμ και επίκεντρο για Εβραίους, Χριστιανούς και Μουσουμάνους.

Tags:
Εβραίοι, αλεπού, ναός, Ιερουσαλήμ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK