09:06 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στο όρος Αραφάτ, συγκεντρώνονται σήμερα εκατ. Μουσουλμάνοι, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας του ετήσιου προσκυνήματος Χατζ στη Μέκκα. το Χατζ της περσινής χρονιάς προσέλκυσε το μεγαλύτερο αριθμό πιστών στον κόσμο, με τουλάχιστον 2 εκατ. προσκυνητές να λαμβάνουν μέρος στην ετήσια πορεία γύρω από το Κάαμπα, το ιερό τζαμί της Μέκκας.

Πολυάριθμοι Μουσουλμάνοι από όλο τον κόσμο κάνουν το ταξίδι από τη Μίνα στο όρος Αραφάτ, κατά τη δεύτερη μέρα του ετήσιου προσκυνήματος του Χατζ, στη Μέκκα. Έπειτα από μια μέρα προσευχής στο ιερό όρος, θα μετακινηθούν στη Μουτζαλίφα.

Το Χατζ είναι ένα ετήσιο εξαήμερο προσκύνημα, ένας από τους 5 πυλώνες του Ισλάμ, μια σημαντική πράξη που όλοι οι Μουσουλμάνοι πρέπει να κάνουν τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια της ζωής τους, εάν έχουν τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με πρόσφατους υπολογισμούς, το Χατζ της περσινής χρονιάς προσέλκυσε το μεγαλύτερο αριθμό πιστών στον κόσμο, με τουλάχιστον 2 εκατ. προσκυνητές να λαμβάνουν μέρος στην ετήσια πορεία γύρω από το Κάαμπα, το ιερό τζαμί της Μέκκας.

Δείτε το βίντεο:

Tags:
ισλάμ, προσκυνητές, Μέκκα, Μουσουλμάνοι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK