16:56 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Βόλγας

Ψάρι - τέρας ξεβράστηκε στις ακτές του Βόλγα - Φωτογραφίες

© Sputnik / Kirill Kallinikov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Βόλγας, ένας από τους μεγαλύτερους ποταμούς της Ρωσίας, παρουσίασε σημαντική πτώση των επιπέδων των υδάτων του, τη φετινή χρονιά για λόγους που εξακολουθούν να παραμένουν άγνωστοι. Χρήστες του διαδικτύου υποστηρίζουν ότι αυτό θα μπορούσε να συνδεθεί με τη λειτουργία μιας τοπικής δεξαμενής.

Οι κάτοικοι στη Σαμάρα «έπεσαν» πάνω σε ένα γιγάντιο γατόψαρο, που ξεβράστηκε στις ακτές του ποταμού Βόλγα, μαζί με δεκάδες άλλα ψάρια και πλαγκτόν.

Οι ντόπιοι, μάλιστα, ανέβασαν στα social media φωτογραφίες από το ψάρι με τα μεγάλα κοφτερά δόντια.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο το πώς το γατόψαρο βρέθηκε στην ακτή, αλλά οι κάτοικοι που ζουν κοντά στον ποταμό έχουν εκφράσει ανησυχίες για την πτώση στην στάθμη των υδάτων που παρατηρείται αυτή την χρονιά, ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν ότι για αυτό ευθύνεται μία δεξαμενή που λειτουργεί σε κοντινή απόσταση.

Αν και τα περισσότερα γατόψαρα που ζουν στον Βόλγα δεν υπερβαίνουν σε βάρος τα 50 κιλά, στο παρελθόν έχουν αλιευθεί πραγματικά τεράστια γατόψαρα με μήκος 2,5 μέτρα και βάρος 150 κιλά.

Τα γατόψαρα τρέφονται κυρίως με ψάρια, αλλά μερικές φορές επιτίθενται σε ζώα και πτηνά κοντά τις όχθες. Επιθέσεις έχουν καταγραφεί και εναντίον ανθρώπων.

Tags:
ποταμός, ψάρι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK