03:45 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ΗΠΑ έχουν προτείνει την ίδρυση ενός διεθνούς συνασπισμού για τη διασφάλιση της ασφάλειας στη θάλασσα στον Περσικό Κόλπο, εν μέσω των εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν, με τη Βρετανία να συμμετέχει στην πρωτοβουλία.

Το πολεμικό πλοίο HMS Kent έστειλε στον Περσικό Κόλπο η Βρετανία, στο πλαίσιο της ναυτικής αποστολής στην περιοχή, της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποιούν ότι ισραηλινή παρουσία στον Κόλπο θα πυροδoτούσε πόλεμο

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης αποστολής, προβλέπεται ότι το πολεμικό ναυτικό της Βρετανίας θα εργαστεί από κοινού με το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό, με σκοπό να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εμπορικών πλοίων στο Στενό του Ορμούζ, εν μέσω των εντάσεων με το Ιράν. 

«Ο σκοπός μας στον Κόλπο παραμένει σταθερά μεταξύ άλλων η αποκλιμάκωση των σημερινών εντάσεων. Αλλά είμαστε αποφασισμένοι να υποστηρίξουμε την ελευθερία στην ναυσιπλοΐα και να καθησυχάσουμε τη διεθνή ναυτιλία, κάτι που επιδιώκει η επέκταση των επιχειρήσεων», δήλωσε ο διοικητής του πλοίου Άντι Μπράουν.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή βρίσκεται ήδη ένα ακόμη βρετανικό πλοίο, το Duncan.

Η Βρετανία έχει ανακοινώσει ότι θα συμμετέχει στη ναυτική αποστολή υπό τις ΗΠΑ, με το Λονδίνο να έχει διαμηνύσει εντούτοις ότι δεν θα υπάρχξει αλλαγή στην πολιτική για το Ιράν και ότι δεν θα λάβει μέρος στις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βίντεο με ιρανικά ταχύπλοα να κυνηγούν βρετανική φρεγάτα γίνεται viral

Οι εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και στο Ιράν ξεκίνησαν πέρυσι όταν η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και κλιμακώθηκαν φέτος, μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν στον Περσικό Κόλπο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αμερικανός στρατιωτικός: Είμαστε εδώ για αποτροπή του Ιράν, αλλά και να χτυπήσουμε κατόπιν διαταγής

Η Ουάσινγκτον, εν συνεχεία, πρότεινε τη δημιουργία ενός διεθνούς συνασπισμού για τη διασφάλιση της ασφάλειας στη θάλασσα, καλώντας μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες να συμμετάσχουν, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία, αλλά και άλλες χώρες όπως την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Αυστραλία. 

Tags:
ΗΠΑ, Βρετανία, Περσικός Κόλπος, πολεμικό πλοίο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK