10:56 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Διαδήλωση στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ

Οι διαδηλωτές επέστρεψαν στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ

© AP Photo / Vincent Thian
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νέα διαμαρτυρία σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, το οποίο χτες σταμάτησε να λειτουργεί εξαιτίας της κατάληψης από διαδηλωτές που ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για την έκδοση καταζητούμενων στην Κίνα.

Εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές επέστρεψαν δυναμικά σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, το οποίο κατέβαλαν χτες, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν περισσότερες από 300 πτήσεις, σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Το αεροδρόμιο σταμάτησε να λειτουργεί το απόγευμα της Δευτέρας όταν πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία στις αίθουσες αφίξεων και αναχωρήσεων από διαδηλωτές που εναντιώνονται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την έκδοση καταζητούμενων στην Κίνα.  

Το αεροδρόμιο επανήλθε, αλλά έχουν σχηματιστεί ουρές από επιβάτες που έχασαν την πτήση τους και θέλουν να πετάξουν σήμερα για τους προορισμούς τους.

Σύμφωνα με τη South China Morning Post, περίπου 200 διαδηλωτές, ντυμένοι στα μαύρα, συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα αφίξεων, ανταποκρινόμενοι στο διαδικτυακό κάλεσμα για επανάληψη των διαμαρτυριών.

Η Διοίκηση Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας λαμβάνει μέτρα προκειμένου να βοηθήσει τους επιβάτες να ταξιδέψουν από το Χονγκ Κονγκ στην ηπειρωτική Κίνα, αυξάνοντας τις πτήσεις.

Στις αρχές Ιουνίου οι πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που θα επέτρεπε την έκδοση υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα.

Μολονότι η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι θα το αναστείλει, οι διαδηλωτές απαιτούν την πλήρη απόσυρσή του.

Tags:
Κίνα, διαδηλώσεις, Χονγκ Κονγκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK