10:46 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο «θησαυρός της μάγισσας» με γούρια, φυλαχτά και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν σε διάφορα τελετουργικά, αποκαλύφθηκε άθικτος στην Πομπηία.

Μια σειρά από εντυπωσιακά αρχαιολογικά αντικείμενα έφεραν στο φως οι ανασκαφές στην Πομπηία. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βόμβες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου παραμένουν κρυμμένες στην Πομπηία

Τα ευρήματα των αρχαιολόγων παραπέμπουν στον «θησαυρό» μιας μάγισσας, καθώς στη συλλογή περιλαμβάνονται γούρια για καλή τύχη και αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν σε τελετουργίες γονιμότητας και αποπλάνησης, και τα οποία έμεινα θαμμένα για χιλιάδες χρόνια στα ερείπια της Πομπηίας.

Τα αρχαιολογικά ευρήματα στην Πομπηία.
© Φωτογραφία : Archaeological Park of Pompeii
Τα αρχαιολογικά ευρήματα στην Πομπηία.

Κρύσταλλοι, πέτρες από κεχριμπάρι και αμέθυστο, κουμπιά φτιαγμένα από οστά, φυλαχτά, κούκλες, μικροσκοπικοί φαλλοί και ακόμη και ένα μικροσκοπικό κρανίο είναι μερικά από τα ευρήματα που αποκάλυψαν οι αρχαιολογικές ανασκαφές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι κάτοικοι της Πομπηίας έτρωγαν «fast food» (Φωτογραφίες)

Τα συγκεκριμένα αντικείμενα βρέθηκαν στο Casa del Giardino, στην ίδια περιοχή όπου πρόσφατα είχε βρεθεί μια επιγραφή που έκανε τους ιστορικούς να αναθεωρήσουν την ημερομηνία που εκτιμούν ότι έλαβε χώρα η έκρηξη του Βεζούβιου. 

Τα αρχαιολογικά ευρήματα στην Πομπηία.
© Φωτογραφία : Archaeological Park of Pompeii
Τα αρχαιολογικά ευρήματα στην Πομπηία.

«Υπάρχουν δεκάδες γούρια για καλή τύχη δίπλα σε άλλα αντικείμενα, τα οποία φέρονται να έχουν τη δύναμη να συντρίψουν την κακή τύχη», είπε στο ANSA ο επικεφαλής του αρχαιολογικού πάρκου της Πομπηίας Μάσιμο Οσάνα, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι ανήκουν σε υπάλληλο ή σκλάβο. Πράγματα, ανάμεσα στα αντικείμενα δεν περιλαμβάνεται ο χρυσός που συνήθισαν να χρησιμοποιούν οι εύποροι της Πομπηίας. 

Tags:
αρχαιολογικά αντικείμενα, ανασκαφές, ανασκαφή, αρχαιολογική ανακάλυψη, αρχαιολόγοι, Πομπηΐα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK