19:43 07 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τη διαβεβαίωση ότι οι Ρώσοι είναι πλήρως προστατευμένοι μετά την έκρηξή που είχε σημειωθεί στο Αρκανγκέλσκ, έδωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας την πιθανή έκθεση σε ακτινοβολία μετά από έκρηξη στην περιφέρεια Αρκανγκέλσκ της Ρωσίας, δήλωσε ότι οι άνθρωποι είναι πλήρως προστατευμένοι.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι, φυσικά, όλες οι αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσουν την πλήρη ασφάλεια των Ρώσων πολιτών· δεν θα πρέπει να υπάρχουν αμφιβολίες περί αυτού», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι δεν υπήρξαν εκπομπές επιβλαβών ουσιών στην ατμόσφαιρα μετά την έκρηξη, προσθέτοντας ότι το υπόβαθρο της ακτινοβολίας ήταν φυσιολογικό.

Στις 10 Αυγούστου, η Rosatom ανακοίνωσε ότι πέντε υπάλληλοι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη που σημειώθηκε στις 8 Αυγούστου κατά τη διάρκεια δοκιμών ενός πυραυλοκινητήρα υγρού καυσίμου σε στρατιωτική βάση στην περιοχή Αρκανγκέλσκ.

Πρόσθεσε ότι το ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μηχανολογικών και τεχνικών εργασιών σε πηγές ισοτόπων για τον κινητήρα.

Όλοι οι τραυματίες είχαν νοσηλευτεί, σημείωνε η Rosatom, εκφράζοντας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Tags:
έκρηξη, Ρωσία, Ντμίτρι Πεσκόφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK