15:51 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι υποψήφιοι για την ελβετική ιθαγένεια πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον στοιχειώδη ικανότητα γραφής και ένα ενδιάμεσο επίπεδο προφορικών δεξιοτήτων στο πλαίσιο του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες.

Μια Ιρακινή γυναίκα απέτυχε στο τεστ ελβετικής ιθαγένειας, αφού απάντησε πάνω από 200 φορές «εμ», παρά την παραμονή στη χώρα για χρόνια και τους ισχυρισμούς της ότι μιλάει Γερμανικά, γράφει η ελβετική Blick.ch.

Η γυναίκα ζει με τον σύζυγό της, ο οποίος έλαβε την υπηκοότητα μετά από δύο προσπάθειες.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η γυναίκα - μητέρα δύο παιδιών- έχει τις απαιτούμενες κοινωνικές και πολιτικές γνώσεις για να αποκτήσει την υπηκοότητα, αλλά υπολείπεται στις δεξιότητες της γερμανικής γλώσσας.

Οι μαγνητοφωνημένες εγγραφές από την εξέτασή της αποκάλυψαν ότι η αιτούσα απάντησε με «εμ» συνολικά 204 φορές.

Η αποτυχία δεν σταμάτησε τη γυναίκα, η οποία παρέπεμπψε την υπόθεσή της στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, καθώς ισχυρίζεται ότι οι καταγραφές της δοκιμής έγιναν χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Η απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστή ανέφερε ότι το γλωσσικό δίπλωμα της Ιρακινής γυναίκας από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Pfäffikon SZ ήταν ανεπαρκές και, πριν υποβάλει εκ νέου αίτηση για ιθαγένεια, θα έπρεπε να βελτιώσει την ικανότητα της στα γερμανικά.

Οι επαρκείς γλωσσικές δεξιότητες ήταν πάντοτε απαραίτητες για την ελβετική ιθαγένεια, αλλά οι απαιτήσεις διαφέρουν ανάλογα με το καντόνι.

Σύμφωνα με τις αλλαγές που εγκρίθηκαν το 2018, υπάρχει σήμερα ένα ελάχιστο επίπεδο γλωσσικής επάρκειας.

Οι υποψήφιοι πρέπει να επιδεικνύουν ικανότητες γραφής σε επίπεδο Α2 (στοιχειώδεις) και B1 (ενδιάμεσες) προφορικές δεξιότητες στο πλαίσιο του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες.

Τα καντόνια είναι επίσης ελεύθερα να ορίσουν ένα υψηλότερο όριο αν το αποφασίσουν.

Ένας στους πέντε κατοίκους στην Ελβετία είναι ξένος - το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη μετά το Λουξεμβούργο, σύμφωνα με το swissinfo.ch.

Σχεδόν 2,1 εκατ. αλλοδαποί ζούσαν στην Ελβετία στα τέλη του 2018, σύμφωνα με την Ελβετική Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Tags:
Ιράκ, τεστ, γυναίκα, υπηκοότητα, Γερμανία, Ελβετία, επίσημη γλώσσα, γλώσσα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK