16:28 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Το κτίριο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Η κλιμάκωση της βίας στην Υεμένη φέρνει ραγδαία αύξηση του προσωπικού του ΟΗΕ τις ερχόμενες ημέρες

© Sputnik / Roman Makhmutov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Σάββατο, οι δυνάμεις του Νότιου Μεταβατικού Συμβουλίου κατέλαβαν το προεδρικό μέγαρο Maashiq στο Άντεν, νικώντας τις δυνάμεις που παρέμεναν πιστές στον πρόεδρο Χαντί. Οι συγκρούσεις έχουν αφήσει τουλάχιστον 40 νεκρούς και 260 τραυματίες.

Τα Ηνωμένα Έθνη σχεδιάζουν να αναπτύξουν μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού στην πόλη - λιμάνι του Άντεν της Υεμένης λίγο μετά την κλιμάκωση της βίας την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε το Γραφείο του Εκπροσώπου του ΟΗΕ σε δήλωσή του την Τρίτη.

«Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν σήμερα περισσότερα από 300 στελέχη που εργάζονται στο Άντεν», ανέφερε η δήλωση. «Περισσότερα διεθνή μέλη του ΟΗΕ πρόκειται να φτάσουν στο Άντεν τις επόμενες μέρες», συμπλήρωσε.

Η δήλωση πρόσθεσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη προέτρεψαν όλα τα μέρη να διατηρήσουν την κατάπαυση του πυρός που επικρατεί σήμερα στο Άντεν και να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την επίλυση των διαφορών.

Η σύγκρουση της Υεμένης μεταξύ της κυβέρνησης και του επαναστατικού κινήματος των Χούθι συνεχίζεται από το 2015. Στις 7 Αυγούστου, οι αυτονομιστές που υποστήριζαν το Νότιο Μεταβατικό Συμβούλιο συμμετείχαν σε συγκρούσεις με τους πρώην συμμάχους τους, τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις στο Άντεν.

Tags:
ΟΗΕ, συμβούλιο, Αμπντ αλ-Ραμπ Μανσούρ αλ-Χαντί, Υεμένη, βία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK