17:41 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Διαδήλωση στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ ελευθέρωσε δημοσιογράφο - Συλλήψεις στο αεροδρόμιο εν μέσω διαμαρτυριών

© AP Photo / Vincent Thian
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο ακυρώθηκαν για δεύτερη μέρα την Τρίτη, καθώς οι διαδηλωτές συνεχίζουν να κατακλύζουν τις αίθουσες, απαιτώντας το τέλος της αστυνομικής βίας.

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ δήλωσε την Τετάρτη ότι συνέλαβε πέντε άτομα για κατοχή όπλων και για επίθεση κατά αστυνομικών, εν μέσω των συνεχιζόμενων διαμαρτυριών στο Διεθνές Αεροδρόμιο της πόλης.

«Η αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα για αδικήματα που περιλαμβάνουν παράνομη συγκέντρωση, κατοχή όπλων, επίθεση σε αστυνομικούς και παραβίαση της κοινωνικής ειρήνης», ανέφερε η αστυνομία σε δήλωση της.

Νωρίτερα την Τρίτη, ένας δημοσιογράφος από τους Global Times της Κίνας φαίνεται πως αιχμαλωτίστηκε από τους διαδηλωτές στο αεροδρόμιο. Η τοπική αστυνομία ανέφερε ότι απελευθέρωσε τον δημοσιογράφο και τον έστειλε σε νοσοκομείο, σχολίασε στο Twitter ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Χου Σιτζίν.​

Το Χονγκ Κονγκ διανύει τον τρίτο μήνα αναταραχών, αφού οι κάτοικοι της πόλης βγήκαν στους δρόμους στις αρχές Ιουνίου για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην έγκριση ενός νομοσχεδίου που θα επέτρεπε στην διοίκηση της πόλης να εκδώσει υπόπτους σε κράτη με τα οποία δεν υπήρχε μέχρι σήμερα συμφωνία έκδοσης, συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Οι διαδηλωτές επέστρεψαν στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ

Αν και η κυβέρνηση ανέστειλε επ' αόριστον το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο στα μέσα Ιουνίου, οι συγκεντρώσεις συνεχίζονται, καθώς οι διαδηλωτές ζητουν την πλήρη απόσυρσή του.

Η επικεφαλής της κυβέρνησης της πόλης, Κάρι Λαμ, έχει έκτοτε κηρύξει το νομοσχέδιο «νεκρό».

Οι κάτοικοι της πόλης θέλουν επίσης οι αρχές της πόλης να εφαρμόσουν καθολική ψηφοφορία και να ανακαλέσουν ποινικές κατηγορίες εναντίον διαδηλωτών.

Το Πεκίνο, από την πλευρά του έχει κάνει λόγο για ξένη παρέμβαση στις διαμαρτυρίες.

Tags:
αεροδρόμιο, διαμαρτυρίες, διαδηλωτές, διαδηλώσεις, Χονγκ Κονγκ, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK