10:06 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κλιμακώνεται η κρίση Ινδίας - Πακιστάν για τις καταρρίψεις μαχητικών αεροσκαφών (45)
0 0 0
Βρείτε μας

Η ένταση μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν κλιμακώθηκε μετά την απόφαση της Ινδικής κυβέρνησης να ανακαλέσει το άρθρο 370 του εθνικού συντάγματος, το οποίο παρέχει ιδιαίτερη αυτονομία στην πολιτεία Τζαμού και Κασμίρ.

Μιλώντας στους New York Times, ο πρέσβης του Πακιστάν στις ΗΠΑ, Ασάντ Μαχίντ Χαν, δήλωσε ότι δεν αποκλείει τη πιθανότητα να μεταφερθούν πακιστανικά στρατεύματα, από τα σύνορα του Αφγανιστάν, στο Κασμίρ, μετά την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με το Νέο Δελχί.

«Αν η κατάσταση επιδεινωθεί στα ανατολικά σύνορα, θα πρέπει να μεταφέρουμε στρατεύματα», σημειώνοντας πως το Ισλαμαμπάντ «δεν σκέφτεται τίποτα άλλο, παρά μόνο τα όσα γίνονται στην περιοχή».

Προέβλεψε μια περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης στο άμεσο μέλλον, υπενθυμίζοντας ότι κατά την τελευταία εβδομάδα, υπήρξε μικρή επικοινωνία μεταξύ των δύο χωρών.

«Είμαστε δύο μεγάλες χώρες, με μεγάλο στρατό, πυρηνική ικανότητα και ιστορικό συγκρούσεων. Αν τα πράγματα  εξελιχθούν άσχημα όλα είναι πιθανά», είπε.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ινδικού Στρατού, Μπίπιν Ράβατ, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του είναι καλά προετοιμασμένες για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε ενέργεια του Πακιστάν.

Η δήλωσε έγινε μετά τις αναφορές από μέσα ενημέρωσης ότι ο πακιστανικός στρατός έχει αρχίσει να μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό στην αεροπορική βάση  Σκαρντού κοντά στα σύνορα Ινδίας-Πακιστάν.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της Ινδίας κατήργησε το άρθρο του εθνικού συντάγματος, που παρέχει ιδιαίτερη αυτονομία στην πολιτεία Τζαμού και Κασμίρ, δημιουργώντας δύο διαφορετικές ενώσεις εδαφών.

Θέμα:
Κλιμακώνεται η κρίση Ινδίας - Πακιστάν για τις καταρρίψεις μαχητικών αεροσκαφών (45)

Σχετικά:

Αντίδραση του Πακιστάν για τις κινήσεις της Ινδίας στο Κασμίρ και το Τζαμού
Έκκληση του Πακιστανού ΥΠΕΞ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για έκτακτη συνεδρίαση για το Κασμίρ
Tags:
Κασμίρ, Πακιστάν, Ινδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK