17:55 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
O πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί

Ρουχανί προς ΗΠΑ: Οι χώρες του Περσικού Κόλπου μπορούν να θωρακίσουν την ασφάλεια της περιοχής

© Sputnik / Sergey Guneev
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι ΗΠΑ έχουν προτείνει την ίδρυση ενός διεθνούς συνασπισμού για τη διασφάλιση της ασφάλειας στη θάλασσα στον Περσικό Κόλπο, εν μέσω των εντάσεων στις σχέσεις με το Ιράν.

Την αντίθεσή του με τα σχέδια των ΗΠΑ να δημιουργήσουν έναν συνασπισμό για τη διασφάλιση της θαλάσσιας ασφάλειας στον Περσικό Κόλπο, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί, τονίζοντας ότι οι χώρες του Κόλπου μπορούν να θωρακίσουν την ασφάλεια στην περιοχή.

«Δεν υπάρχει ανάγκη για την προσέλκυση ξένων δυνάμεων, προκειμένου να διατηρηθεί η ασφάλεια στον Κόλπο», επεσήμανε συγκεκριμένα ο Ρουχανί. 

Ο ίδιος επεσήμανε, ακόμη, ότι οι χώρες πρέπει να παραμείνουν προσηλωμένες στον διάλογο και στην ενότητα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην περιοχή, ενώ ανέφερε ότι οι ενέργειες των ΗΠΑ στην περιοχή δεν θα έχουν καμία χρησιμότητα για τις χώρες αυτές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Βρετανία στέλνει πολεμικό πλοίο στον Περσικό Κόλπο στο πλαίσιο της ναυτικής αποστολής των ΗΠΑ

Οι εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και στο Ιράν ξεκίνησαν πέρυσι όταν η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και κλιμακώθηκαν φέτος. 

Οι ΗΠΑ πρότειναν τη δημιουργία ενός διεθνούς συνασπισμού για την προστασία της ασφάλειας στη θάλασσα, καλώντας μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες να συμμετάσχουν. 

Tags:
Περσικός Κόλπος, ΗΠΑ, Ιράν, Χασάν Ρουχανί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK