17:47 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Η σημαία των ΗΠΑ.

Το Πεκίνο καλεί τις ΗΠΑ να σταματήσουν να παρεμβαίνουν στις υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ

© AP Photo / Greg Baker
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες πως έχει πληροφορίες ότι η Κίνα αναπτύσσει στρατό στα σύνορα του Χονγκ Κονγκ. Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών επεσήμανε ότι τα θέματα του Χονγκ Κονγκ είναι υπόθεση της Κίνας.

Μήνυμα προς τις ΗΠΑ να σταματήσουν να εμπλέκοντται στις υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ απέστειλε το Πεκίνο, μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και την ώρα που η πόλη βρίσκεται αντιμέτωπη με συνεχείς διαδηλώσεις.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, χθες, ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχει, η Κίνα μετακινεί στρατεύματα στα σύνορα του Χονγκ Κονγκ

Σε δήλωσή του, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, επεσήμανε ότι τα θέματα του Χονγκ Κονγκ εμπίπτει αποκλειστικά στον τομέα εσωτερικών υποθέσεων.

Παράλληλα, κάλεσε τις ΗΠΑ να σταματήσουν να παρεμβαίνει στις υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ.

«Έχουμε επανειλημμένα μεταβιβάσει τη θέση μας για το θέμα. Το Χονγκ Κονγκ έχει να κάνει μόνο με την εσωτερική πολιτική της Κίνας. Καλούμε την αμερικανική πλευρά και πάλι να σταματήσει να εμπλέκεται στις υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ», επεσήμανε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών σε σχόλιό του. 

Ανάλογο μήνυμα είχε αποστείλει η Κίνα, την προηγούμενη εβδομάδα, και προς τη Βρετανία, αφ'ότου ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ κάλεσε την ηγέτιδα του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ για να εκφράσει την ανησυχία του σχετικά με τις εξελίξεις στην πόλη τους δύο τελευταίους μήνες. 

Στο Χονγκ Κονγκ βρίσκονται σε εξέλιξη μαζικές διαδηλώσεις από τις αρχές του Ιουνίου, ενάντια στο αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την έκδοση καταζητούμενων στην Κίνα. Μετά από τις διαδοχικές διαδηλώσεις, το νομοσχέδιο ανεστάλη. 

Tags:
Χονγκ Κονγκ, Κίνα, ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK