00:02 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Οίκος ανοχής στο Βερολίνο

Δήμαρχος στο Βερολίνο προτείνει περίπτερα του σεξ σε δημόσια πάρκα

© AP Photo / Franka Bruns
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εντείνεται η διαμάχη στο Βερολίνο για την πορνεία στους δρόμους και συγκεκριμένα στην περιοχή Μίτε καθώς και για τα μέτρα που μπορεί να ληφθούν για τη διασφάλιση της ασφάλειας των εργαζομένων στη βιομηχανία του σεξ.

Ο δήμαρχος του Μίτε στο κέντρο του Βερολίνου Στέφαν φον Ντάσελ πρότεινε με δήλωσή του την εγκατάσταση «φωτισμένων περιπτέρων», θαλάμων όπου οι πόρνες θα μπορούν να δέχονται την πελατεία τους, ενώ ένα από τα σημεία που προτείνονται είναι το πάρκινγκ του πρώην αεροδρομίου Tempelhof.

Όταν ρωτήθηκε για τους πιθανούς χώρους με θαλάμους του σεξ, ο αξιωματούχος πρότεινε επίσης τον εκθεσιακό χώρο στην περιοχή του Μίτε, ή την περιοχή κάτω από τη γέφυρα όπου περνάει η γραμμή U2 στο Μπιλοβμπόγκεν

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι οι χώροι αυτοί θα περιλαμβάνουν drive-in θαλάμους όπου οι πελάτες θα μπορούν να συναντώνται με τους εργαζόμενους στο σεξ μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Η δήλωση του δημάρχου γίνεται στο πλαίσιο της συζήτησης για τους δρόμους της πορνείας στην περιοχή του Μίτε και πώς θα βελτιωθεί η ασφάλεια των εργαζόμενων του σεξ στο Βερολίνο.

Σχετικά με την πορνεία στην οδό Κουρφίρστενστράσε, πολυτελή δρόμο στο Μίτε, ο φον Ντάσελ επέμεινε ότι τα κουτιά του σεξ υπό την προϋπόθεση ότι ο δρόμος ανακηρύσσονταν απαγορευμένη περιοχή για «κόκκινα φώτα».

Στην δήλωσή του στις 22 Ιουλίου, ο Στέφαν φον Ντάσελ εξέφρασε την λύπη του για την παρούσα κατάσταση των εργαζομένων στον τομέα του σεξ στο Βερολίνο την οποία και χαρακτήρισε «απάνθρωπη».

«Με το να αποδέχεται την παρούσα κατάσταση, το Βερολίνο ανέχεται και προωθεί την αναγκαστική πορνεία, τη βία κατά των γυναικών και τον εθισμό στα ναρκωτικά γυναικών με την αγωνία της ύπαρξης» ανέφερε.

«Δημοσίως ελεγχόμενοι χώροι μπορούν να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας, ειδικά την ασφάλεια των γυναικών και να μειώσει τον αρνητικό αντίκτυπο της πορνείας. Οι χώροι επιφέρουν μόνο βελτίωση στη συνολική κατάσταση, ακόμα και αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από αυτοκίνητο και όποια άλλη σεξουαλική ενασχόληση απαγορεύεται σχετική διάταξη» ανέφερε.

Το αεροδρόμιο Τέμπελχοφ υπήρξε αεροδρόμιο των ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και αργότερα ως προσωρινό καταφύγιο για τους πρόσφυγες από τη Συρία. Πλέον είναι πάρκο όπου οι πολίτες κάνουν ποδήλατο και ρόλερ, ενώ γίνονται και συναυλίες.

Tags:
σεξ, πορνεία, οίκος ανοχής, Βερολίνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK