12:38 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ένα προσβλητικό, ομοφοβικό σχόλιο από τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, προκάλεσε αντιδράσεις στην κοινή γνώμη της γειτονικής χώρας. Όταν ο Ζάεφ προσπάθησε να ζητήσει συγγνώμη μέσω twitter, μάλλον, τα έκανε χειρότερα.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ζήτησε συγγνώμη επειδή χρησιμοποίησε ένα προβλητικό, ομοφοβικό σχόλιο, προσπαθώντας να υπερασπιστεί την κυβέρνησή του για ένα σκάνδαλο όπου φέρεται να εμπλέκονται δικαστικά στελέχη,

«Δεν θα επιτρέψω σε μερικούς εγκληματίες, ένα ματαιόδοξο δημοσιογράφο και, ζητώ από την LGBT κοινότητα να με συγχωρήσει, ένα π…  να ρίξουν την κυβέρνηση», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ την Τετάρτη.

Ο Ζάεφ αναφερόταν σε έναν ομοφυλόφιλο ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού, τον Μπόγιαν Γιοβανοφσκι, στην καρδιά του σκανδάλου διαφθοράς.

Αργότερα, ο πρωθυπουργός Ζάεφ ζήτησε συγγνώμη για το λεξιλόγιό του μέσω twitter, με μια ανάρτηση που κάποιοι θεώρησαν εξίσου προσβλητική.

«Ζητώ συγγνώμη. Χρησιμοποίησαν αυτή τη λέξη ως ίδιον του χαρακτήρα κι όχι ως σεξουαλικό προσδιορισμό», έγραψε ο Ζόραν Ζάεφ, προσθέτοντας ότι αγωνίζεται για τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας όσο το δυνατόν».

«Είμαστε απογοητευμένοι», σχολίασε η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη γειτονική χώρα.

«Τέτοιες δηλώσεις μπορεί να αποτελέσουν την σπίθα για περισσότερη βία εναντίον της LGBT κοινότητας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου Εφαρμογής των Συμφωνιών του Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Βόρεια Μακεδονία.

Από την πλευρά της, η δημοσιογράφος, Μέρι Γιορντανόφσκα, τόνισε ότι η προσπάθεια του Ζάεφ να απολογηθεί ήταν ακόμη πιο προσβλητική».

Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο σκάνδαλο ξέσπασε τον Ιούλιο, όταν ο Γιοβανόφσκι κι ένας συνεργάτης συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για δωροδοκία από ένα πλούσιο επιχειρηματία, του Όρτσε Κάμτσεφ, που είναι ύποπτος για μια άλλη υπόθεση ξεπλύματος μαύρους χρήματος.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, οι δυο τους προσφέρθηκαν να μειώσουν την ποινή του επιχειρηματία,  διαμέσου των γνωριμιών τους με τον εισαγγελέα που χειριζόταν την υπόθεση μαύρου χρήματος.

Μια συντηρητική ιταλική εφημερίδα δημοσίευσε ηχογραφήσεις με τις διαπραγματεύσεις, σε μία εκ των οποίων ακούγεται και η φωνή της εισαγγελέως, Κατίκα Γιάνεβα, υπονοώντας την εμπλοκή της στην υπόθεση δωροδοκίας.

Από την πλευρά της, η εισαγγελέας επιβεβαίωσε τη γνησιότητα της ηχογράφησης, αλλά ισχυρίστηκε ότι η συζήτηση ήταν αθώα.

Tags:
Σκόπια, Ζόραν Ζάεφ, Βόρεια Μακεδονία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK