13:15 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα έχουν εμπλακεί σε εμπορικό πόλεμο από τον Ιούνιο του 2018, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι επιβάλλει δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να εξισορροπηθεί το εμπορικό έλλειμμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ κερδίζουν τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, σημειώνοντας ότι δεν αυξήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά αντιθέτως, σε ορισμένες περιπτώσεις, μειώθηκαν.

Μέσω Twitter, ο κ. Τραμπ επανέλαβε ότι το πρόβλημα των ΗΠΑ δεν είναι η Κίνα, αν και όπως πρόσθεσε «το Χονγκ Κονγκ δεν βοηθάει».

«Το πρόβλημα μας είναι η Fed» τόνισε και χαρακτήρισε ανίδεο τον πρόεδρό της Τζερόμ Πάουελ.

Οι ΗΠΑ θα καθυστερήσουν τους δασμούς κατά κινεζικών προϊόντων

Την Τρίτη, το γραφείο της εμπορικής αντιπροσωπείας των ΗΠΑ (USTR) ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η Ουάσιγκτον θα καθυστερήσει την επιβολή δασμών σε κινεζικά προϊόντα συμπεριλαμβανομένων κινητών τηλεφώνων, λάπτοπ και βιντεοπαιχνιδιών έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά τις βολές που εκτόξευσε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά της Κίνας για χειραγώγηση νομίσματος και άδικες εμπορικές πρακτικές.

Ο κ. Τραμπ είχε προαναγγείλει πιθανή επιβολή νέων δασμών για να ξεπεραστεί η υποτίμηση του γουάν.

​Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα έχουν εμπλακεί σε εμπορικό πόλεμο από τον Ιούνιο του 2018, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι επιβάλλει δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να εξισορροπηθεί το εμπορικό έλλειμμα. Από τότε, οι δύο χώρες επέβαλαν αρκετούς εκατέρωθεν δασμούς, χωρίς να έχουν συνάψει μια ολοκληρωμένη εμπορική συμφωνία.

Σχετικά:

Οι ΗΠΑ θα καθυστερήσουν τους δασμούς κατά κινεζικών προϊόντων, μεταξύ των οποίων κινητά και λάπτοπ
Τράπεζα Κίνας: Οι κατηγορίες των ΗΠΑ για χειραγώγηση νομίσματος βλάπτουν την παγκόσμια οικονομία
Τραμπ: Επιπλέον δασμοί 10% σε κινεζικά προϊόντα 300 δισ. δολαρίων από τον Σεπτέμβριο
Tags:
Τζερόμ Πάουελ, Federal Reserve, Χονγκ Κονγκ, Γουάν, Ντόναλντ Τραμπ, Εμπορικός πόλεμος, εμπόριο, Κίνα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK