17:11 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν δεκάδες οχήματα, στρατιωτικού τύπου, να βρίσκονται εντός και περιμετρικά σταδίου της κινεζικής πόλης Σεντσέν, βόρεια των συνόρων με το Χονγκ Κονγκ.  

Κοντά στα σύνορα με το Χονγκ Κονγκ φέρεται να βρίσκεται ένας μεγάλος αριθμός αστυνομικών οχημάτων της Κίνας, εν μέσω των συνεχόμενων διαδηλώσεων στην ημι-αυτόνομη πόλη.

Πιο συγκεκριμένα, δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν δεκάδες οχήματα, στρατιωτικού τύπου, να βρίσκονται εντός και περιμετρικά του σταδίου «Shenzhen Bay Sports Center», στην κινεζική πόλη Σεντσέν, βόρεια του Χονγκ Κονγκ.  

Οι εικόνες ελήφθησαν από τον δορυφόρο «Maxar Worldview 1» και δημοσιεύθηκαν από το πρακτορείο Associated Press, το οποίο κάνει λόγο για «500 και πλέον» οχήματα.

Τα παραπάνω έρχονται ως συνέχεια των δημοσιευμάτων σε «Global Times» και «People’s Daily» περί μεταφοράς ένοπλων οχημάτων της Κίνας, μέσω της πόλης Σεντσέν, στο πλαίσιο «τακτικών στρατιωτικών ασκήσεων».

​Η χρονική συγκυρία των στρατιωτικών γυμνασίων έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς λαμβάνουν χώρα εν μέσω των βίαιων διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ.

Οι κινητοποιήσεις στο Χονγκ Κονγκ ξεκίνησαν τον Ιούνιο, όταν η τοπική κυβέρνηση εισήγαγε νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο επιτρέπεται η έκδοση κατηγορούμενων σε χώρες, με τις οποίες το Χονγκ Κονγκ δεν έχει υπογράψει συμφωνίες έκδοσης.

​Παρότι το νομοσχέδιο ακυρώθηκε, οι μαζικές διαδηλώσεις στην ημιαυτόνομη πόλη συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια των εβδομάδων που ακολούθησαν.

Στις αρχές της εβδομάδας, μάλιστα, συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, γεγονός το οποίο «παρέλυς»ε το όγδοο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του πλανήτη.

Το Πεκίνο έσπευσε να καταδικάσει τα επεισόδια, κάνοντας λόγο για «συμπεριφορά, η οποία προσιδιάζει στην τρομοκρατία».

Σχετικά:

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ ελευθέρωσε δημοσιογράφο - Συλλήψεις στο αεροδρόμιο εν μέσω διαμαρτυριών
Το Πεκίνο καλεί τις ΗΠΑ να σταματήσουν να παρεμβαίνουν στις υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ
Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για το Χονγκ Κονγκ: Συνιστούν αυξημένη προσοχή λόγω πολιτικής αναταραχής
Tags:
στρατιωτικές δυνάμεις, στρατιωτικές ασκήσεις, στρατιωτικά γυμνάσια, οχήματα, στρατός, διαδηλώσεις, διαδηλωτές, διαδήλωση, Κίνα, Χονγκ Κονγκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK