14:52 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στην Παναγία των Παρισίων (38)
0 0 0
Βρείτε μας

Παρότι η Παναγία των Παρισίων έχει κλείσει, προκειμένου να εκκαθαριστεί από τον μόλυβδο, το υπουργείο Πολιτισμού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ευστάθεια του ναού.

Υπό τον κίνδυνο της κατάρρευσης τελεί η Παναγία των Παρισίων, με το υπουργείο Πολιτισμού να κάνει λόγο για νέες πτώσεις λίθων στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού.

Τον προηγούμενο μήνα, το Sputnik μετέδωσε την ανησυχία του επικεφαλής αρχιτέκτονα για τις επιπτώσεις από το κύμα καύσωνα που πλήττει τη Γαλλία

«Είμαι πολύ ανήσυχος» δήλωσε χαρακτηριστικά στις 24 Ιουλίου. «Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι η τοιχοποιία, καθώς στεγνώνει, χάνει τη συνοχή της και τις δομικές της ιδιότητες» δήλωσε, παράλληλα.

Η διαδικασία αποκατάστασης της Notre Dame, ως συνέχεια της καταστροφικής πυρκαγιάς στις 15 Απριλίου, έχει σταματήσει από τις 25 Ιουλίου, έπειτα από εντολή του αρχηγού της παριζιάνικης αστυνομίας, προκειμένου να εκκαθαριστεί ο χώρος από τον μόλυβδο.

«Μόνο ο επείγων χαρακτήρας του κινδύνου κατάρρευσης δικαιολογεί τον ρυθμό των εργασιών που διεκπεραιώνονται» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο πρόεδρος Μακρόν είχε αρχικώς δηλώσει ότι η αποκατάσταση του καθεδρικού ναού θα έχει ολοκληρωθεί εντός των επόμενων πέντε ετών.

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος στόχος δεν πρόκειται να καταστεί πραγματικότητα, εξαιτίας των καθυστερήσεων και των πρόσθετων ζημιών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, «οι πρώτες εργασίες αποκατάστασης δεν πρόκειται να υλοποιηθούν πριν το α’ εξάμηνο του 2020». «Η υγεία των εργατών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα».

Θέμα:
Φωτιά στην Παναγία των Παρισίων (38)

Σχετικά:

Παναγία των Παρισίων: Το Σάββατο η πρώτη λειτουργία μετά τη μεγάλη πυρκαγιά
Τσιγάρο και ηλεκτρική βλάβη στα πιθανά αίτια της πυρκαγιάς στην Παναγία των Παρισίων
Ο Guardian ζητά συγγνώμη για τα περί «ψεύτικης φωτογραφίας» του Sputnik από την Παναγία των Παρισίων
Tags:
ζημιές, Γαλλία, πυρκαγιά, φωτιά, καθεδρικός ναός, ναός, Εκκλησία, Παναγία των Παρισίων
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK