15:24 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Συνεργεία διάσωσης στην πόλη Ιντλίμπ της Συρίας

Πτώση συριακού αεροσκάφους στην επαρχία Ιντλίμπ

© AFP 2019 / Omar Haj Kadour
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ανακοίνωσαν τον προηγούμενο μήνα, ότι συνεχίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χάμα.

Την κατάρριψη αεροσκάφους της συριακής πολεμικής αεροπορίας επιβεβαίωσαν στρατιωτικές πηγές, τις οποίες επικαλείται ο συριακός τηλεοπτικός σταθμός.

Το αεροσκάφος φέρεται να κατέπεσε από πυρά μαχητών, οι οποίοι επιχειρούν στην επαρχία Ιντλίμπ. Η τύχη του πιλότου φέρεται να αγνοείται.

«Ένα από στρατιωτικά αεροσκάφη, τα οποία έχουν αναλάβει την καταστροφή των αρχηγείων του Μετώπου Νούσρα στην περιοχή αλ-Ταμάνια, κατερρίφθη στις 14 Αυγούστου από πύραυλο τρομοκρατών της περιοχής» μετέδωσε το «Syria TV».

Τον Σεπτέμβριο του 2018, ο πρόεδρος Πούτιν και ο πρόεδρος Ερντογάν συμφώνησαν για τη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στο Ιντλίμπ, κατόπιν συνεννόησης με την ένοπλη αντιπολίτευση και τις κυβερνητικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στο Σότσι.

Στις αρχές του μήνα, η συριακή κυβέρνηση συμφώνησε στην κατάπαυση του πυρός στην περιοχή, υπό την προϋπόθεση της τήρησης της συμφωνίας του Σότσι.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι συριακές δυνάμεις φέρεται να απελευθέρωσαν την πόλη Χομπάιτ, στην επαρχία Ιντλίμπ.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη επαρχία αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο των μαχητών και ελέγχεται – κατά κύριο λόγο - από την τρομοκρατική οργάνωση Μέτωπο Νούσρα.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, στην περιοχή υπάρχουν περίπου 10.000 μέλη του Μετώπου Νούσρα και της Αλ-Κάιντα, τα οποία φέρεται να χρησιμοποιούν τους ντόπιους πληθυσμούς ως ανθρώπινη ασπίδα.

Σχετικά:

Ο συριακός στρατός απελευθέρωσε την πόλη Χομπάιτ στο Ιντλίμπ
Νέες επιθέσεις τρομοκρατών στις συριακές επαρχίες Χαλέπι, Ιντλίμπ και Χάμα
Τρομοκράτες προχώρησαν σε 25 παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός στη ζώνη της Ιντλίμπ στην Συρία
Tags:
πιλότος, Αλ Κάιντα, Μέτωπο Αλ Νούσρα, συντριβή αεροσκάφους, πολεμικά αεροσκάφη, μαχητικά αεροσκάφη, πτώση αεροσκάφους, αεροσκάφος, αεροσκάφη, στρατός, Συρία, Ιντλίμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK