20:10 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Κλιματική αλλαγή.

Είναι επίσημο: Ιούλιος του 2019, ο πιο θερμός μήνας όλων των εποχών

© CC0 / jodylehigh / climate-change
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη αύξηση της θερμοκρασίας, ήταν η Αλάσκα, η κεντρική Ευρώπη, τα βόρεια και νοτιοδυτικά τμήματα της Ασίας, όπως επίσης και τμήματα της Αφρικής και της Αυστραλίας.

Ο πιο θερμός μήνας όλων των εποχών ήταν για τον πλανήτη Γη ο Ιούλιος του 2019, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Εθνικών Ωκεανών και Ατμοσφαιρικής Διαχείρισης (NOAA) των ΗΠΑ.

Η μέση θερμοκρασία υπερέβη το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ (σ.σ. Ιούλιος του 2016) κατά 0,05 βαθμούς Φαρενάιτ.

Παράλληλα, ο Ιούλιος του 2019 ήταν ο 43ος συνεχόμενος Ιούλιος, κατά τη διάρκεια του οποίου ο υδράργυρος κινείται πάνω από το μέσον όρο του 20ου αιώνα, δηλαδή τους 60,4 βαθμούς Φαρενάιτ (15,8 βαθμούς Κελσίου).

Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη αύξηση της θερμοκρασίας, ήταν η Αλάσκα, η κεντρική Ευρώπη, τα βόρεια και νοτιοδυτικά τμήματα της Ασίας, όπως επίσης και τμήματα της Αφρικής και της Αυστραλίας.

Την ίδια ώρα, τον προηγούμενο μήνα καταγράφηκε ιστορικό χαμηλό στην έκταση των πάγων που καλύπτουν την Αρκτική και την Ανταρκτική.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του 2019 στιγματίστηκε από αρκετά κύματα καύσωνα στην Ευρώπη, με τις θερμοκρασίες να χτυπούν αλλεπάλληλα ρεκόρ.

«Δεν είναι επιστημονική φαντασία. Είναι η πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής. Συμβαίνει τώρα και θα επιδεινωθεί στο μέλλον, αν δεν αναληφθεί επείγουσα δράση» σχολίασε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού, Πέτερι Ταάλας.

Σχετικά:

Φουσκωτή εγκατάσταση με τον Τραμπ «χτυπά» το καμπανάκι για την κλιματική αλλαγή
«Τηγανητός πλανήτης»: Η Greenpeace εκπέμπει SOS για την κλιματική αλλαγή
Tags:
Ασία, Αυστραλία, Αφρική, Ευρώπη, Αλάσκα, πλανήτης, Γη, υψηλές θερμοκρασίες, θερμοκρασία, κλιματική αλλαγή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK