05:33 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η κυβέρνηση της Ινδίας θα προχωρήσει σε άρση των περιορισμών στα ταξίδια, τις επικοινωνίες και το ίντερνετ στο Τζαμού και Κασμίρ μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως αναφέρθηκε ενώπιον δικαστηρίου.

Η Ινδία θα άρει τους περιορισμούς στα ταξίδια και τις τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις στο Κασμίρ μέσα στις επόμενες μέρες, όπως δήλωση η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας στο Ανώτατο Δικαστήριο, την Παρασκευή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου βρέθηκε υπόθεση συντάκτη εφημερίδας που ζητούσε την αποκατάσταση των τηλεφωνικών και διαδικτυακών υπηρεσιών οι οποίες διακόπηκαν αυτό το μήνα στο Κασμίρ εν μέσω της απόφασης της κυβέρνησης να τερματίσει το καθεστώς ημι-αυτονομίας της περιοχής.

Οι περιορισμοί πρόκειται να αρθούν μέσα στις «επόμενες ημέρες», όπως δήλωσε ο Τουσάρ Μεχτά, δικηγόρος της κυβέρνησης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας δήλωσε ότι θα αναλάβει το θέμα της εκτίμησης των περιορισμών στα ΜΜΕ μαζί με τις σχετικές υποθέσεις, χωρίς να καθορίσει ημερομηνία για την επόμενη ακρόαση.

Πρόσφατα, το κοινοβούλιο της Ινδίας ψήφισε την τροποποίηση του ινδικού Συντάγματος, τερματίζοντας τυπικά το καθεστώς αυτονομίας του Τζαμού και Κασμίρ με βάση το άρθρο 370 και μετατρέποντας την πολιτεία σε δύο ξεχωριστές ενωσιακές επικράτειες: Τζαμού και Κασμίρ και Λαντάχ.

Η απόφαση αντιμετωπίστηκε με εχθρότητα από το Πακιστάν, με ανώτερα στελέχη να καλούν το Ισλαμαμπάντ να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με την Ινδία και η κυβέρνηση να προχωρά σε απέλαση Ινδών διπλωματών, διακόπτοντας παράλληλα σιδηροδρομικές συνδέσεις και κλείνοντας τον πακιστανικό εναέριο χώρο στις πτήσεις της Ινδίας.

Το Κασμίρ αποτελεί αντικείμενο διαμάχης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν από τότε που οι χώρες κέρδισαν ανεξαρτησία από τη βρετανική αποικιακή κυριαρχία, το 1947. Και τα δύο κράτη κατέχουν τμήμα της περιοχής, αλλά προβάλουν διεκδικήσεις για το σύνολό της. Έχουν επίσης εμπλακεί σε δύο πολέμους για το Κασμίρ. Ισλαμαμπάντ και Νέο Δελχί έχουν πραγματοποιήσει αρκετούς κύκλους συνομιλιών σε επίπεδο κορυφής για το Κασμίρ, αλλά δεν επιλύθηκε ακόμη το ανοιχτό ζήτημα.

Tags:
Ανώτατο Δικαστήριο, Κυβέρνηση, Πακιστάν, Ινδία, Κασμίρ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK