16:22 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Κύμα» εγκληματικότητας καταγράφεται στη Βαρκελώνη το τελευταίο διάστημα, με την τοπική ηγεσία και τους αστυνομικούς της καταλανικής πρωτεύουσας να κρούουν τον «κώδωνα του κινδύνου», εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Για «κρίση ασφάλειας» στη Βαρκελώνη προειδοποίησε ο αναπληρωτής δήμαρχος της ισπανικής πόλης Άλμπερτ Μπατγιέ, καθώς ο τουρισμός στην περιοχή βρίσκεται στην κορύφωσή της. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εγκληματικότητα στην πρωτεύουσα της Καταλονίας έχει αυξηθεί κατά 9% στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Ο αναπληρωτής δήμαρχος της Βαρκελώνης παρέμεπψε σε επτά βίαιους θανάτους που έχουν σημειωθεί στην πόλη και τρεις αιματηρές επιθέσεις με μαχαίρι, σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Ο Μπατγιέ - που ήταν γενικός διευθυντής της αστυνομίας της Καταλονίας - δήλωσε ότι το αυξανόμενο ποσοστό εγκληματικότητας στην πόλη πρέπει να αντιμετωπιστεί με «υπεύθυνο» τρόπο, προκρίνοντας την εντατικοποίηση των πολιτικών ασφαλείας.

Επιπλέον, τόνισε ότι πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των αστυνομικών στους δρόμους.

Πρόσφατα, οι αστυνομικοί της Βαρκελώνης δήλωσαν ότι δεν μπορούν πλέον να εγγυηθούν την ασφάλεια των τουριστών κοντά στο διάσημο μνημείο της Σαγράδα Φαμίλια. Οι ίδιοι μετέφεραν το μήνυμά τους μέσω φυλλαδίων, ζητώντας ενίσχυση της αστυνομίας. 

Από την αρχή του έτους, έχουν διαπραχθεί 13 δολοφονίες στη Βαρκελώνη, την ώρα που το 2018, είχαν σκοτωθεί δέκα άνθρωποι στην ισπανική πόλη.

Tags:
βία, εγκληματικότητα, τουρισμός, ασφάλεια, Καταλονία, Ισπανία, Βαρκελώνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK