14:37 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αλλαγή σκυτάλης στον τίτλο του μεγαλύτερου ανθρώπου στην Ευρώπη είχαμε φέτος το καλοκαίρι, με το ρεκόρ του γηραιότερου Ευρωπαίου να αποκτά μια Γαλλίδα.

Μια ηλικιωμένη Γαλλίδα και πιστή Καθολική κατέχει τον τίτλο του μεγαλύτερου σε ηλικία Ευρωπαίου. Η αδελφή Αντρέ είναι 115 ετών και επισήμως ο γηραιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη, όπως μεταδίδουν γαλλικά ΜΜΕ.

Πήρε το «ρεκόρ» από την Ιταλίδα Μαρία Τζιουζέπα Ρομπούτσι που πέθανε σε ηλικία 116 ετών, τον Ιούνιο του 2019.

Όταν η Λουσίλ Ραντόν, όπως είναι το όνομά της, γιόρτασε τα 115ή της γενέθλια, τον Φεβρουάριο του 2019, έλαβε προσωπική επιστολή από τον Πάπα Φραγκίσκο.

Σήμερα, η γηραιότερη Ευρωπαία ζει σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στην Τουλόν. «Μπορώ πλέον να κινηθώ μόνο με αναπηρική πολυθρόνα και δεν βλέπω σχεδόν τίποτα. Η καθημερινή μου ευτυχία είναι να μπορώ να προσεύχομαι», δηλώνει η ίδια.

Την Λουσίλ Ραντόν επισκέπτεται συχνά ένας ανιψιός της, καθώς κι ένας 90χρονος που την είχε για γκουβερνάντα. «Οι δεσμοί τους είναι άφθαρτοι», εκμυστηρεύτηκε μέλος της μονάδας που ζει η Λουσίλ. Η αδελφή Αντρέ αγαπά τη σοκολάτα και δεν χάνει ποτέ τη λειτουργία, πρόσθεσε.

Δεν έχει προγραμματιστεί ακόμη κάποια εκδήλωση για τον εορτασμό του «τίτλου» της γηραιότερης Ευρωπαίας. Αλλά έχει ήδη ανακηρυχθεί επίτιμος πολίτης της Τουλόν.

Tags:
πάπας Φραγκίσκος, Καθολική Εκκλησία, Γαλλία, ρεκόρ, ηλικία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK