04:19 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κλιμακώνεται η κρίση Ινδίας - Πακιστάν για τις καταρρίψεις μαχητικών αεροσκαφών (45)
0 0 0
Βρείτε μας

Η κλιμάκωση των διμερών σχέσεων ξεκίνησε στις 5 Αυγούστου, όταν το ινδικό κοινοβούλιο απέσυρε το ειδικό καθεστώς του - υπό ινδικής διαχείρισης - Κασμίρ.

«Κόκκινο» στη μετάδοση εκπομπών ή διαφημίσεων που παράγονται στην Ινδία ή αναδεικνύουν το «ινδικό ταλέντο» επέβαλαν οι πακιστανικές αρχές, εν μέσω της έντασης των δύο γειτονικών χωρών στην περιοχή του Κασμίρ.

Είναι σαφές - μετά την παραπάνω απόφαση - ότι η βιομηχανία «διασκέδασης» της Ινδίας αποτελεί το τελευταίο «θύμα» της εξελισσόμενης διαμάχης μεταξύ Νέου Δελχί και Ισλαμαμπάντ.  

Άλλωστε, πέραν του «κόκκινου» στις ινδικές παραγωγές, η κυβέρνηση του Πακιστάν έχει ανακοινώσει και τον εορτασμό της τοπικής «Ημέρας Ανεξαρτησίας» στις 14 Αυγούστου ως «Ημέρα Αλληλεγγύης στο Κασμίρ».

Η κλιμάκωση των διμερών σχέσεων ξεκίνησε στις 5 Αυγούστου, όταν το ινδικό κοινοβούλιο απέσυρε το ειδικό καθεστώς του - υπό ινδικής διαχείρισης - Κασμίρ. Παράλληλα, η κυβέρνηση του Νέου Δελχί αποφάσισε να διαιρέσει την επαρχία του Κασμίρ σε δύο ομοσπονδιακές διοικητικές περιφέρειες, τη Τζαμού – Κασμίρ και τη Λαντάκ.

Οι παραπάνω εξελίξεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Πακιστάν. Δεν έλλειψαν μάλιστα, τα ένοπλα επεισόδια στη Γραμμή Ελέγχου στα σύνορα των δύο χωρών, όπως και η υποβάθμιση των διπλωματικών σχέσεων.

Η ένταση μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας πυροδοτήθηκε τους προηγούμενους μήνες, όταν η Ινδία εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή στην περιοχή του Κασμίρ, ως απάντηση στην πραγματοποίηση επίθεσης από τρομοκρατική οργάνωση του πακιστανικού Κασμίρ.

Υπενθυμίζεται ότι το Κασμίρ διαιρέθηκε μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν το 1947. Ωστόσο, οι δύο γειτονικές χώρες ερίζουν για τον έλεγχο ολόκληρης της περιοχής.

Θέμα:
Κλιμακώνεται η κρίση Ινδίας - Πακιστάν για τις καταρρίψεις μαχητικών αεροσκαφών (45)

Σχετικά:

Το Πακιστάν εξετάζει τη μεταφορά στρατιωτών από τα σύνορα του Αφγανιστάν στο Κασμίρ
Ανταλλαγή πυροβολισμών στο Κασμίρ, πληροφορίες για αρκετούς νεκρούς
Η Ινδία θα χαλαρώσει τους περιορισμούς στο Κασμίρ μέσα στις επόμενες ημέρες
Tags:
Νέο Δελχί, Ισλαμαμπάντ, διπλωμάτες, διπλωματία, διπλωματικό επεισόδιο, καθεστώς, Κασμίρ, Πακιστάν, Ινδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK