06:47 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει επιβάλλει μία σειρά κυρώσεων σε Ιράν και Βενεζουέλα, γεγονός το οποίο φαίνεται ότι ευνοεί τη ρωσική πετρελαϊκή αγορά.

Τη ζήτηση για το ρωσικό πετρέλαιο φέρεται να έχει ευνοήσει η απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλλουν κυρώσεις στο Ιράν και τη Βενεζουέλα, όπως προκύπτει από δημοσίευμα του Bloomberg.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οι ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες έχουν καταγράψει αύξηση εσόδων κατά τουλάχιστον 905 εκατ. δολάρια για το διάστημα Νοεμβρίου 2018 – Ιουλίου 2019.

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε Τεχεράνη και Καράκας, με βάση το αμερικανικό δημοσίευμα, έχουν συνεισφέρει στη μεγάλη αύξηση της ζήτησης για ρωσικό πετρέλαιο, μετά και τη μείωση της παραγωγής των χωρών του ΟΠΕΚ.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα έρχεται ως συνέχεια των νέων κυρώσεων της Ουάσιγκτον στη Βενεζουέλα, στο πλαίσιο των εξελίξεων που ακολούθησαν της απόφασης του Χουάν Γκουάιδο να αυτοανακηρυχθεί σε προσωρινό πρόεδρο της χώρας, τον περασμένο Ιανουάριο.

Την ίδια ώρα, αυστηρά οικονομικά μέτρα έχει υιοθετήσει η αμερικανική κυβέρνηση και εναντίον της Τεχεράνης, κατόπιν της μονομερούς αποχώρησης από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Σχετικά:

Ρώσος ΥΠΟΙΚ: Οι πρόσθετες αμερικανικές κυρώσεις έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις διμερείς σχέσεις
Ο Μαδούρο έστειλε επιστολή στον γγ του ΟΗΕ για τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Καράκας
Tags:
έσοδα, Ρωσία, ΗΠΑ, κυρώσεις, κυρώσεις, κρίση στη Βενεζουέλα, Βενεζουέλα, κυρώσεις κατά Ιράν, Ιράν, αργό πετρέλαιο, Πετρέλαιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK