06:18 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ιατρικές εξετάσεις στους γιατρούς που περιέθαλψαν τα θύματα της έκρηξης στη στρατιωτική βάση στο Αρκανγκέλσκ της Ρωσίας δεν έδειξαν ραδιενέργεια σε επίπεδα πάνω από τα επιτρεπτά όρια, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Υγείας.

Η ιατρική εξέταση των ιατρών που περιέθαλψαν τα θύματα στη στρατιωτική βάση του Αρκανγκέλσκ, στη βορειοδυτική Ρωσία έδειξε πως στα σώματά τους δεν εντοπίστηκαν επίπεδα ραδιενέργειας που υπερβαίνουν τα επιτρεπτά όρια, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Υγείας.

«Επίπεδα ραδιενέργειας πάνω από τα επιτρεπτά όρια δε βρέθηκαν στα σώματα των γιατρών. Οι ειδικοί συνεχίζουν να εξετάζουν την κατάσταση του ιατρικού προσωπικού», ανέφερε το υπουργείο.

Το συμβάν έλαβε χώρα στη στρατιωτική βάση, 30 χιλιόμετρα από το Σεβερόντβινσκ, κατά τη διάρκεια δοκιμών ενός πυραύλου, στις αρχές Αυγούστου.

Το υπουργείο Αμύνης επιβεβαίωσε το θάνατο 2 στελεχών του, ενώ η ρωσική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom ανέφερε πως 5 από τους ειδικούς  της σκοτώθηκαν επιτόπου.

Τόσο οι στρατιωτικές όσο και οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή είναι σε φυσιολογικά επίπεδα.

Συνολικά, 91 εργαζόμενοι του περιφερειακού νοσοκομείου του Αρκανγκέλσκ εξετάστηκαν και 20 απ’ αυτούς υποβλήθηκαν σε ελέγχους στο ομοσπονδιακό κέντρο της Μόσχας, όπως ανέφερε το γραφείο Τύπου της τοπικής κυβέρνησης.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά την εξέταση, οι γιατροί επέστρεψαν στο Αρκανγκέλσκ και κανείς τους δε χρειάστηκε νοσηλεία.

 

Tags:
ραδιενέργεια, πυρηνικό ατύχημα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK