23:19 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το συμβάν με την παρενόχληση του ρωσικού αεροσκάφους όπου επέβαινε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας από ισπανικό F-18, πάνω από τη θάλασσα της Βαλτικής έγινε αντικείμενο σφοδρής κριτικής από τους Ισπανούς αναγνώστες.

Σφοδρή επίθεση προς την ισπανική κυβέρνηση για την παρενόχληση του ρωσικού αεροσκάφους όπου επέβαινε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, από ισπανικό F-18 ενώ βρισκόταν πάνω από τα ουδέτερα ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας, άσκησαν αρκετοί χρήστες του Διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, αναγνώστες της ισπανικής εφημερίδας El Confidential καταδίκασαν τις ενέργειες της ισπανικής πολεμικής αεροπορίας πάνω από διεθνή ύδατα, στη Βαλτική θάλασσα.

«Μια ανεξάρτητη Ισπανία δεν θα πρέπει να έχει στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με τη νέα Ρωσική Αυτοκρατορία. Η Ρωσία δεν είναι ανταγωνιστής μας, αντ’ αυτού είναι μάλλον ένας άριστος καταναλωτής των προϊόντων μας, που τώρα σαπίζουν στα ράφια μας λόγω του μποϊκοτάζ στη Ρωσία», έγραψε ένας χρήστης με το ψευδώνυμο alias.

Ένας άλλος σχολιαστής, με το όνομα Framontano, υποστήριξε την άποψη του παραπάνω χρήστη, τονίζοντας ότι «η πραγματικότητα είναι πως οι Ισπανοί δεν έχουν ανάγκη τη Βαλτική. Η Ρωσία δεν είναι εχθρός μας ούτε φίλος μας».

Άλλος χρήστης τόνισε πως «είναι συνήθης πρακτική πάνω από ουδέτερα ύδατα να προστατεύουν τα αεροπλάνα με σημαντικούς κρατικούς αντιπροσώπους. Άραγε, οι άλλες χώρες θα έκαναν κάτι διαφορετικό;»

Από την πλευρά του το ΝΑΤΟ, σχολιάζοντας το συμβάν, τόνισε πως το ισπανικό αεροσκάφος απογειώθηκε για να αναγνωρίσει το ρωσικό αεροπλάνο πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, αναφέροντας πως η κίνηση έγινε για να ταυτοποιήσει το αεροσκάφος, αφού δεν ήταν σίγουρο ποιοι επέβαιναν σ’ αυτό.

Το F-18 απομακρύνθηκε αφ' ότου εκδιώχθηκε από δύο ρωσικά μαχητικά Su-27 που συνόδευαν το αεροσκάφος του Σοϊγκού.

Να σημειωθεί σχετικά με το περιστατικό αυτό, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αεροσκάφος του ΝΑΤΟ έχει προσεγγίσει αεροσκάφος του Σοϊγκού στη Βαλτική. Παρόμοιο περιστατικό είχε λάβει χώρα τον Ιούνιο του 2017, όταν ένα νατοϊκό F-16 απομακρύνθηκε από ένα Su-27.

Tags:
Su-27, F-18, ΝΑΤΟ, Ρωσία, Ισπανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK