03:45 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Βίντεο δείχνει την καμπίνα του αεροσκάφους Airbus A321 της Ural Airlines που έκανε αναγκαστική προσγείωση σε χωράφι έξω από τη Μόσχα, την Πέμπτη.

Η Ρωσική Επιτροπή Έρευνας δημοσίευσε ένα βίντεο στο Facebook που δείχνει την καμπίνα του αεροσκάφους A321 που υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση σε χωράφι κοντά στη Μόσχα, την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, ο σκοπός της δημοσίευσης του βίντεο είναι να διαψεύσει τις φήμες σε ΜΜΕ ότι το αεροπλάνο λεηλατήθηκε μετά την αναγκαστική του προσγείωσή.

«Η παραβίαση της αποκλεισμένης περιοχής από μη εξουσιοδοτημένα άτομα… είναι εκτός συζήτησης», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Την Πέμπτη, ένα αεροσκάφος Airbus A321 της Ural Airlines με προορισμό τη Συμφερόπολη, με 226 επιβάτες και επτά άτομα πλήρωμα έπεσε σε σμήνος από γλάρους κατά την απογείωσή του με αποτέλεσμα να προκληθεί σοβαρή βλάβη στους κινητήρες.

Ο πιλότος προσγείωσε το αεροσκάφος χωρίς να έχει στη διάθεσή του το σύνολο των μηχανισμών του αεροσκάφους, σε ένα χωράφι στα περίχωρα της Μόσχας. Κανένας επιβάτης δεν σκοτώθηκε, αλλά 76 άτομα χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια.

Επιτροπή Έρευνας ξεκίνησε ποινική διερεύνηση για ενδεχόμενη παραβίαση στην ασφάλεια λειτουργίας του αεροσκάφους.

Την Παρασκευή, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, απένειμε στους πιλότους του αεροσκάφους τον τίτλο του «Ήρωα της Ρωσίας».

Tags:
έκτακτη προσγείωση, Μόσχα, Ρωσία, προσγείωση, αναγκαστική προσγείωση, Airbus, Ural Airlines
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK