12:18 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κλιμακώνεται η κρίση Ινδίας - Πακιστάν για τις καταρρίψεις μαχητικών αεροσκαφών (45)
0 0 0
Βρείτε μας

Το Πακιστάν κάλεσε σε εξηγήσεις τον Ανώτερο Επίτροπο της Ινδίας στο Ισλαμαμπάντ, μετά τον φερόμενο θάνατο δύο αμάχων στη Γραμμή Ελέγχου, στα σύνορα των δύο χωρών.

Για εξηγήσεις κλήθηκε από το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών ο Ανώτερος Επίτροπος της Ινδίας στο Ισλαμαμπάντ, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έντασης μεταξύ των δύο χωρών στην περιοχή του Κασμίρ.

Η κλήτευση, σύμφωνα με το Πακιστάν, αφορά την καταδίκη των «συνεχόμενων παραβιάσεων της εκεχειρίας από την Ινδία στη Γραμμή Ελέγχου».

Νωρίτερα, πακιστανικά media μετέδωσαν ότι ο ινδικός στρατός έπληξε άμαχο πληθυσμό με ολμοβόλα και αντιαρματικούς κατευθυνόμενους πυραύλους. Το επεισόδιο φέρεται να προκάλεσε τον θάνατο δύο ηλικιωμένων ατόμων και τον τραυματισμό ενός παιδιού.

Παράλληλα, ο πακιστανικός στρατός ισχυρίστηκε ότι σκοτώθηκαν δύο Ινδοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν αρκετοί ακόμη, έπειτα από χρήση απαντητικών πυρών.

Το Ισλαμαμπάντ κάλεσε, επίσης, την Ινδία να σεβαστεί την εκεχειρία στο «γράμμα και το πνεύμα της συμφωνίας διατήρησης της ειρήνης».

Την προηγούμενη εβδομάδα, το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν κάλεσε για εξηγήσεις τον Ινδό διπλωμάτη τρεις φορές, έπειτα από επεισόδιο πολλαπλών πυροβολισμών, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 10 ατόμων.

Ινδία και Πακιστάν ερίζουν για τον έλεγχο της περιοχής του Κασμίρ, η οποία διχοτομήθηκε το 1947, καθώς οι δύο χώρες διεκδικούν την κυριότητα όλης της περιοχής.

Πρόσφατα, το Κοινοβούλιο της Ινδίας ανέστειλε το Άρθρο 370, το οποίο παραχωρεί ειδικό καθεστώς στην ινδική επαρχία του Κασμίρ, ενώ διχοτόμησε την περιοχή σε δύο ξεχωριστά διοικητικά εδάφη: Τζαμού – Κασμίρ και Λαντάκ.

Θέμα:
Κλιμακώνεται η κρίση Ινδίας - Πακιστάν για τις καταρρίψεις μαχητικών αεροσκαφών (45)

Σχετικά:

Το Πακιστάν εξετάζει τη μεταφορά στρατιωτών από τα σύνορα του Αφγανιστάν στο Κασμίρ
Ανταλλαγή πυροβολισμών στο Κασμίρ, πληροφορίες για αρκετούς νεκρούς
Η Ινδία θα χαλαρώσει τους περιορισμούς στο Κασμίρ μέσα στις επόμενες ημέρες
Tags:
πυρά, νεκροί, ανταλλαγή πυροβολισμών, πυροβολισμός, πυροβολισμοί, Κασμίρ, Πακιστάν, Ινδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK