03:38 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι δήμαρχοι των νοτιοανατολικών πόλεων του Ντιγιαρμπακίρ, του Μαρντίν και του Βαν, κουρδικής πλειοψηφίας, αντικαταστάθηκαν από κεντρικά διορισθέντες πολιτικούς αφού κατηγορήθηκαν ότι είχαν συνδέσμους με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK).

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε την Τουρκία την Δευτέρα να σεβαστεί τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών, αφού συνέλαβε τρεις δημάρχους λόγω των υποτιθέμενων δεσμών τους με μια απαγορευμένη κουρδική οργάνωση.

«Η αντικατάσταση των Selcuk Mızraklı, Bedia Ozgokce Ertan και Ahmet Turk από τους κυβερνήτες προκαλεί σοβαρή ανησυχία καθώς θέτει υπό αμφισβήτηση το σεβασμό των δημοκρατικών αποτελεσμάτων των εκλογών της 31ης Μαρτίου», δήλωσε η εκπρόσωπος της ΕΕ για τις εξωτερικές υποθέσεις Μάγια Kocijancic σε δήλωση.

Ξεχωριστά, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 418 άτομα σε 29 επαρχίες για τις ίδιες κατηγορίες.

Ο Κοσιγιάντζιτς προειδοποίησε ότι οι απολύσεις και οι συλλήψεις των τοπικών πολιτικών «στερούν από τους ψηφοφόρους την πολιτική εκπροσώπηση σε τοπικό επίπεδο και διακινδυνεύουν σοβαρά την τοπική δημοκρατία».

Τέλος, ανέφερε ακόμη ότι ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνώρισε το νόμιμο δικαίωμα της Τουρκίας να καταπολεμήσει την τρομοκρατία, ανέμενε ότι η Άγκυρα θα διασφάλιζε τις θεμελιώδεις ελευθερίες και κάλεσε την κυβέρνηση να αναβιώσει μια «αξιόπιστη πολιτική διαδικασία».

Tags:
Τουρκικές εκλογές, δημοτικές εκλογές, εκλογές, εκλογές 2019, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, Άγκυρα, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εκρέμ Ιμάμογλου, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK