07:58 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Καμία ποινική δίωξη δεν θα υποστούν οι δύο αστυνομικοί που έσερναν έναν μαύρο άνθρωπο από άλογο με χειροπέδες από σχοινί, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Εικόνες από τη σύλληψη στο Γκάλβεστον, του Τέξας στις 3 Αυγούστου του Ντόναλντ Νίλι, ενός 43χρονου μαύρου του οποίου οι συγγενείς λένε ότι είναι ψυχικά άρρωστος, προκάλεσαν κύμα οργής μετά τη δημοσίευσή τους.

Πολλά από τα online σχόλια δήλωσαν ότι αναβίωσαν εικόνες δουλείας και ρατσισμού στις ΗΠΑ, σημειώνει το RT.

Ο Νίλι, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε κοιμηθεί στους δρόμους, συνελήφθη για φερόμενη καταπάτηση ξένης περιουσίας. Όταν ένα όχημα της αστυνομίας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο, οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν τον οδήγησαν από άλογο, αφού τον έδεσαν με σχοινί.

Η υπηρεσία Texas Rangers του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας της πολιτείας πραγματοποίησε μια έρευνα, για να προσδιορίσει εάν οι αξιωματικοί είχαν διαπράξει εγκλήματα, αλλά τελικά αποφάνθηκε ότι δεν είχαν.

«Οι Texas Rangers διενήργησαν έρευνα για το θέμα αυτό, η οποία έχει ολοκληρωθεί από τότε», ανέφερε η υπηρεσία δημόσιας ασφάλειας σε δήλωση της. «Οι Rangers μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο Επαρχιακό Γραφείο του Επαρχιακού Εισαγγελέα του Γκάλβεστον, το οποίο διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε τίποτα που να δικαιολογεί την ποινική έρευνα».

Ο δικηγόρος του Νίλι εξακολουθεί να καταβάλει προσπάθειες προκειμένου το αστυνομικό τμήμα να απελευθερώσει το βίντεο από τη σύλληψη και το επακόλουθο περιστατικό.

​Ο αρχηγός της αστυνομίας του Γκάλβεστον Βερνόν Λ. Χέλε Γ' ζήτησε συγγνώμη για την «κακή κρίση» των αστυνομικών, λέγοντας ότι έπρεπε απλώς να περιμένουν, παρόλο που πρόσθεσε ότι πράγματι ακολουθούσαν την εκπαίδευσή τους για τέτοιες καταστάσεις, επιλέγοντας αυτό που άλλοι δικηγόροι της αστυνομίας περιγράφουν ως «την λιγότερο κακή επιλογή», κατέληξε.

Ο αρχηγός Χέλε δεσμεύθηκε ότι το τμήμα του θα σταματούσε να χρησιμοποιεί σχοινί στις συνοδείες, παρά το γεγονός ότι «θεωρήθηκε ως η βέλτιστη πρακτική σε ορισμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με προηγούμενη δήλωση του αστυνομικού τμήματος όταν συνέβη το περιστατικό.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές εργάζονται για μια συμφωνία έτσι ώστε ο Νίλι να μπορέσει να λάβει θεραπεία ψυχικής υγείας αντί να υποστεί ποινική δίωξη για το αδίκημα που διέπραξε.

Tags:
δίωξη, σύλληψη, Τέξας, ΗΠΑ, μαύροι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK