04:23 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την Κυριακή, ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε την πρόθεση των ΗΠΑ να εξετάσουν την εξαγορά του μεγαλύτερου νησιού του πλανήτη,

Μία ψεύτικη φωτογραφία, η οποία απεικονίζει έναν ουρανοξύστη στη Γροιλανδία, ανήρτησε ο Ντόναλντ Τραμπ, θέλοντας να σχολιάσει με γλαφυρό τρόπο τις αντιδράσεις για την πιθανότητα εξαγοράς του δανέζικού νησιού.

«Υπόσχομαι να μην το κάνω αυτό στη Γροιλανδία» ανέφερε η λεζάντα της φωτογραφίας, η οποία αναρτήθηκε στον προσωπικό λογαριασμό του προέδρου των ΗΠΑ στο Twitter.

​Την προηγούμενα εβδομάδα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην πιθανότητα εξαγοράς της Γροιλανδίας, με την εφημερίδα «The Wall Street Journal» να ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος Τραμπ άκουσε με ενδιαφέρον την πρόταση των συμβούλων του.

Την Κυριακή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε το σχετικό δημοσίευμα, καθώς παραδέχθηκε ότι πράγματι υπήρξε συζήτηση για την αγορά του νησιού, διευκρινίζοντας βέβαια ότι το θέμα δεν χρήζει άμεσης προτεραιότητας.

Από την πλευρά της, η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέττε Φρεντέρισκεν, ξεκαθάρισε ότι «η Γροιλανδία δεν είναι προς πώληση».

«Η Γροιλανδία δεν είναι της Δανίας. Η Γροιλανδία ανήκει στη Γροιλανδία. Ελπίζω ότι (σ.σ. ο Τραμπ) δεν το εννοεί» δήλωσε, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Sermitsiaq».

Η Γροιλανδία είναι μία αυτόνομη περιοχή εντός του Βασιλείου της Δανίας. Από το 1979, η κυβέρνηση της Κοπεγχάγης είναι αρμόδια για τις εξωτερικές υποθέσεις, τα στρατιωτικά θέματα και τα συνταγματικά ζητήματα του νησιού, το οποίο – ωστόσο – αποφασίζει αυτόνομα για ζητήματα εσωτερικών υποθέσεων, συμπεριλαμβανομένης της φορολογίας και της οικονομίας.

Ο πρόεδρος Τραμπ αναμένεται να επισκεφτεί τη Δανία στις αρχές Σεπτεμβρίου, με το επίμαχο ταξίδι να προσλαμβάνει νέο ενδιαφέρον μετά το ζήτημα που ανέκυψε.

Σχετικά:

Πολιτικοί της Δανίας χλευάζουν το φερόμενο σχέδιο Τραμπ να αγοράσει τη Γροιλανδία: «Έχει τρελαθεί»
Οι φήμες ότι ο Τραμπ θέλει να αγοράσει τη Γροιλανδία «τρέλαναν» το Twitter
Η απάντηση της Δανίας στον Τραμπ: «Η Γροιλανδία δεν είναι προς πώληση»
Tags:
ουρανοξύστες, ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, νησί, εξαγορά, αγορά, Γροιλανδία, Δανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK